Dalić prelomio. Umjesto Gvardiola pozvao je debitanta

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

ZLATKO DALIĆ odlučio je za završnicu Lige nacija umjesto ozlijeđenog Joška Gvardiola u reprezentaciju pozvati debitanta Diona Drenu Belju, priopćio je HNS. Iako se možda očekivalo da će umjesto Gvardiola na popis upasti jedan od braniča s pretpoziva, izbornik hrvatske reprezentacije na kraju je pozvao napadača.

Tako je Dalić zapravo nadomjestio odlazak Marka Livaje, koji je reprezentaciju napustio nakon verbalnog sukoba s nekoliko gledatelja tijekom treninga na Rujevici. UEFA dozvoljava promjene u popisu od 23 igrača samo u slučaju ozljeda, pa tako Livaja nije mogao biti zamijenjen, ali Dalić je sada Gvardiolovu ozljedu trbušnog zida iskoristio kako bi pozvao još jednog napadača. U konačnici će tako u Nizozemsku putovati 22 igrača.

Beljo je s reprezentacijom od prvog dana priprema

Treba reći da Beljo od prvog dana priprema za Final Four trenira s reprezentacijom. Dalić ga je uvrstio na prvotni popis od 24 imena, ali ga je morao skratiti na 23 pa je otpao upravo mladi napadač Augsburga.

Plan je bio da se Beljo nakon odrađenih priprema s A selekcijom pridruži U-21 reprezentaciji, koju u lipnju čeka nastup na Europskom prvenstvu, no sada će putovati u Nizozemsku, gdje bi mogao debitirati za seniorsku vrstu.

Dalić ostao na tri prava stopera

Za dvije stoperske pozicije u hrvatskom sastavu konkuriraju Josip Šutalo, Martin Erlić i Domagoj Vida. Po potrebi na to mjesto može uskočiti i Josip Stanišić. Dalić je od stopera na pretpozivu imao Duju Ćaleta-Cara i Filipa Uremovića, ali je ipak procijenio da mu je potrebniji Beljo, koji će se boriti za mjesto u vrhu napada s Andrejem Kramarićem, Brunom Petkovićem i Petrom Musom.

Hrvatsku u Rotterdamu u srijedu čeka polufinalni susret Lige nacija protiv Nizozemske, a u nedjelju će igrati ili finale ili utakmicu za treće mjesto. Drugi polufinalni dvoboj čine Italija i Španjolska.

Pročitajte više