HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić prokomentirao popis igrača na kojem opet nema Ante Rebića

Foto: EPA

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić osvrnuo se na popis igrača koje je uvrstio za listopadski dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, odnosno na činjenicu da na njemu ponovno nema Brune Petkovića i Ante Rebića.

Dalić nije spomenuo ni jedno ime kad je govorio o uvrštenju igrača na listu onih koji konkuriraju za nastupe, no poznato je da nije sa svim igračima koje je vodio u jednako dobrim odnosima. Posebice se nakon Eura spominjao njegov odnos s Antom Rebićem koji je javno, na Instagramu, poručio izborniku da radi loš posao pa ostao bez statusa reprezentativca.

Rebić je u sjajnoj formi

Iako je Dalić naglasio da on nikome ne zatvara vrata reprezentacije, činjenica jest da se od Rebićevog istupa na društvenoj mreži Milanov ofenzivac nije našao na popisu igrača koji su nastupili za reprezentaciju u rujnu i ovom na kojem su imena igrača za susrete protiv Cipra 8. listopada i Slovačke tri dana kasnije. Iako igra u sjajnoj formi koju je potvrdio s dva gola (Liverpool, Juventus) i dvije asistencije (Lazio) u tri odigrane utakmice u posljednjih sedam dana.

 

"Izbor igrača je izbor stožera i mene i mi iza njega u potpunosti stojimo i za njega odgovaramo. Tako smo procijenili, to je moja odluka. Vjerujem tim igračima, vjerujem da mogu napraviti rezultat i odgovoriti zahtjevima koji su bili", rekao je Dalić u razgovoru za RTL pa naglasio kriterije po kojima se ulazi u nacionalnu momčad:

Igre i ponašanje

"U reprezentaciju se ulazi dobrim igrama i ponašanjem, a tako će biti i dalje."

"U rujnu smo odigrali dobro, sad to moramo ponoviti. Moramo igrati s puno energije i motiva i ostvariti dobar rezultat. Očekujem šest bodova, to je naš plan i cilj", zaključio je Dalić.

Pročitajte više