HRVATSKA REPREZENTACIJA

Kramarić vjerojatno neće igrati protiv Švedske

Foto: Pixsell

HRVATSKA reprezentacija vratila se jučer poslijepodne iz Švicarske u kojoj je u srijedu u prijateljskoj utakmici slavila 2:1.

Dalićeva momčad priprema za sljedeće dvije utakmice Lige nacija protiv Švedske u nedjelju i Francuske u srijedu. Reprezentacija je jučer odradila trening na Hitrec-Kacianu, na kojem je bio i Andrej Kramarić. No igrač koji je u reprezentaciji trenutačno u najboljoj formi vjerojatno neće igrati protiv Švedske.

Kramarić je na ovo okupljanje došao s ozljedom aduktora koju vuče otprije utakmice s Eintrachtom u prošlom prvenstvenom kolu. Kramarić je u porazu 2:1 zabio gol, a budući da je odigrao cijelu utakmicu, morao je na liječnički tretman.

Dalić ga je protiv Švicarske ostavio na tribini, a njegov rad na treninzima se pozorno motri i odluka o tome hoće li nastupiti protiv Švedske bit će donesena vjerojatno neposredno prije same utakmice.

Izbornik je Kramarića najčešće koristio na poziciji centralnog napadača na kojoj se on snalazi puno slabije nego na krilu, što igra u Hoffenheimu. Njegov izostanak mogao bi izazvati rošade u napadu protiv Švedske iako je teško očekivati da će Dalić odustati od isprobanog sustava 4-2-3-1. 

Opcije za špicu su Petković i Budimir, a Perišić i Brekalo trebali bi igrati na krilima.

Pročitajte više