Dalić uoči Tirane: Momčad je prepolovljena, no nastojim motivirati igrače

ZLATKO DALIĆ muku muči s obrisima momčadi koju je prošle sezone odveo do trećeg mjesta i finala Kupa. Otišla su mu dva najbolja strijelcam Benko i Jolić (zajedno 25 golova), a Varteks su napustili još Posavec i Lučić. U trenutku kada je najpotrebnije, uoči početka Kupa Uefa, momčad nije uigrana, no Dalića ne napušta optimizam.

"Jako smo oslabljeni, otišlo nam je šest ponajboljih igrača, kadar nam je i više nego prepolovljen. Doveli smo Mađarića i Papu, no oni nemaju pravo nastupa u prvom kolu. Ako bude sreće, igrat će u našoj sljedećoj europskoj utakmici." - kazao je u razgovoru za Index jedan od najboljih mladih hrvatskih trenera.

Varteks je u pripremnim susretima u posljednjih desetak dana tražio formu s novom i neuigranom momčadi.

"Napravili smo pomak, no zaista je teško jer radi se o mladim igračima koji tek sada dobivaju priliku. Želim ih animirati i unijeti im samopouzdanje i vjeru. Sada će oni morati preuzeti glavne uloge." - tvrdi Dalić.

Varteks u četvrtak od 18:00 igra protiv osvajača albanskog Kupa, Tirane, a strateg Varaždinaca je orijentiran isključivo na svoju momčad, kako bi je što bolje pripremio za protivnika.

"Snimke, iskreno nisam gledao, jer i dalje je moj glavni problem moja momčad. Ipak, priželjkujem pobjedu, bez primljenog gola." - kazao je Dalić.

Kako je dan prije utakmice najavio sastav (Koprić, Vuk, Vukman, Melnjak, Halilović, Šafarić, Jertec, Golik Pokrivač, Novinić, Kardum), zanimalo nas je što očekuje od mladog napadača Tea Karduma. Na pripremama je on bio igrač kojega je trener prilično nahvalio.

"Teo Kardum će dobiti ove sezone priliku, naša je velika perspektiva." - kazao je Dalić, a o pojačanjima dodao: "Transfer Srđana Lakića je daleko od realizacije, jer Varteks je klub koji si ne može priuštiti velike transfere. Papa i Kardum su ovdje došli zbog ekipe i rada, ne zbog novca. Nova pojačanja? Svakodnevno nam se nude igrači, no to nisu pojačanja za naš klub. Sklon sam varijanti dati priliku svojim mlađim igračima."

S.H.
Foto: NK Varteks

Pročitajte više