Dalić: Vodit ću Hrvatsku i na Europskom prvenstvu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA REPREZENTACIJA izgubila je 3:0 od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva. Dva gola je zabio Julian Alvarez, dok je jedan zabio Lionel Messi iz jedanaesterca. Hrvatska će igrati za treće mjesto protiv lošijeg iz susreta Maroka i Francuske u subotu od 16 sati.

Dalić: Nastavljam voditi Hrvatsku

"Možda je ovo kraj jedne velike generacije na svjetskim prvenstvima, neki od igrača ušli su u određene godine i moramo vidjeti što će biti do 2026. godine. Imamo odličnu momčad i neki od starijih igrača će se oprostiti tek nakon Europskog prvenstva. Ja ću ih nastaviti voditi. Moj ugovor istječe 2024. godine. Imamo još i Ligu nacija i kvalifikacije. Cilj mi je voditi Hrvatsku na Euro 2024", rekao je Dalić na konferenciji za medije.

"Čestitam Argentini na plasmanu u finale. Ne mogu ništa zamjeriti svojim dečkima. Imali smo kontrolu prvih pola sata, ali onda smo primili gol nakon tog penala. Nekad te sreća pomazi, nekad ti se vrati na drugi način. Koliko sam shvatio, dečki su se bunili protiv kornera. Iz te smo akcije primili gol. No izgubili smo utakmicu i nemam što zamjeriti,

Moramo se spremiti za utakmicu koja nas čeka. Mi smo stvarali dobre situacije, no nismo bili konkretni. Sve smo pripremili, no nedostajao nam je pravi, istinski napadač. Htjeli smo dobiti dubinu s Oršićem, da budemo okomitiji.

No primili smo još jedan gol. Zaslužen poraz. Brozović je osjetio bol u mišiću. Htjeli smo ga sačuvati za sljedeću utakmicu. Da nam je ovo netko nudio prije svjetskog prvenstva, prihvatili bismo odmah. Idemo u borbu za treće mjesto", rekao je izbornik Zlatko Dalić za HRT.

Kovačić: Primili smo dva smiješna gola

Teško mi je uopće komentirati, izaći tu pred vas. Penal nas je, po meni, dotukao. Ali to je analiza za drugi put. Ne mogu vjerovati da nam nije sudilo korner, a onda penal... Nikad nisam komentirao suđenje, ali ovo su dvije kardinalne pogreške suca. 

Znali smo da je Argentina agresivna i da ima Messija. Danas je bio fenomenalan. Ali mi smo primili dva smiješna gola i ostanemo bez finala. Htjeli smo to finale, a sad moramo skupiti snage i boriti se za treće mjesto.

Majer: Ubio nas je taj penal

Glupo je komentirati i žaliti se na odluke. Činilo mi se da je bio prvo korner prije njihovog penala, a onda mislim da nije ni bio prekršaj za penal. Ne bih rekao da je bilo umora. Ubio nas je taj penal, a onda i drugi gol.

Na ovakvim utakmicama se jako teško vratiti onda u igru jer je Argentina je prekvalitetna momčad. Imamo još jednu utakmicu, sve ćemo napraviti da osvojimo to treće mjesto. Idemo se zadovoljni vratiti doma", rekao je Lovro Majer.

Messi: Ova ekipa je luda

"Vrlo sam uzbuđen zbog svega ovoga. Finale je sve ono što smo htjeli. Naši navijači i obitelji su nas pratili kroz Svjetsko prvenstvo. Iskusili smo nešto posebno i nedostaje nam još jedna utakmica da ostvarimo svoje snove. Ljude smo tražili da vjeruju u nas. Ova skupina igrača je luda", rekao je nakon utakmice Lionel Messi.

Sosa: Argentina je vjerojatno zasluženo pobijedila

"Prvih pola sata smo bili bolja momčad i imali smo kontrolu igre. Onda nam se dogodi taj penal, koji je u najmanju ruku diskutabilan. I taj korner prije nije nitko gledao, a trebali smo ga dobiti. Primili smo dva gola i teško se nakon toga bilo vratiti. Čestitam Argentini na vjerojatno zasluženoj pobjedi. 

Teško je izgubiti polufinale jer si tako blizu finala, a tako daleko. Danas možemo još malo biti u downu, ali već od sutra ćemo se pokušati pripremiti. Imamo nekih malih ozljeda koje moramo srediti. no pokušat ćemo se u Zagreb vratiti sretni", rekao je Borna Sosa.

Juranović: Male greške su presudile

"Dobro smo ušli u utakmicu, ali nedostajao nam je završni pas. Mislim da ste mogli vidjeti da smo mi prije kaznenog udarca imali udarac na gol i da smo trebali dobiti korner. Te male greške su okrenule utakmicu na njihovu stranu. Argentinci su pogledali utakmicu protiv Brazila i pripremili se za nas.

Ne mogu reći da smo bili umorni. Ako treba, dat ćemo zadnji atom snage. Čim smo ušli u svlačionicu, Vida je stigao do nas i rekao nam da moramo dati sve od sebe da osvojimo to treće mjesto. Medalja se pamti", rekao je Josip Juranović.

Ivković: Danas smo sve radili krivo

"Naši reprezentativci postigli su sjajan rezultat. Na tri svjetska prvenstva od šest smo igrali polufinale. Svi bi se ponosili time. Treba dignuti glavu gore i igrati dalje za treće mjesto. Bila je ovo čudna utakmica, puno smo griješili i oni su to jako brzo iskoristili. Livaković nas je spasio da ne primimo još i treći gol", rekao je Anton Samovojska nakon utakmice.

"Našim dečkima je teško pao ovaj poraz, spustili su glave. No zaboravljaju da su napravili čudo u koje nitko nije vjerovao. Emotivno pražnjenje i gubitak energije je odraz momčadi danas na terenu. Danas smo sve radili krivo. Ali nećemo kritizirati odmah, kritike se trebaju raditi hladne glave. Kapa do poda", rekao je Tomislav Ivković. 

Pročitajte više