HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić: Zašto Kolinda ne bi došla u svlačionicu? Unutra bih pustio i Milanovića

Foto: EPA

HRVATSKI izbornik Zlatko Dalić gostovao je u N1 studiju gdje je govorio o ambicijama reprezentacije na Euru sljedećeg ljeta, ali i o uspjehu Hrvatske na Mundijalu 2018.

"Kada se sjetim tih trenutaka, prođu me žmarci, osjećaj je fantastičan i sve više shvaćam koliko su to lijepi trenuci bili, to je povijest. Daj Bože da se to opet ponovi, no sumnjam da će biti takve emocije i spontanost, bilo je 500 tisuća ljudi na ulicama, bili smo tužni nakon poraza u finalu, no to se promijenilo dolaskom u Hrvatsku kada smo vidjeli ljude, toliko njih na ulicama bez incidenta, jedno veliko zajedništvo koje Hrvatskoj u globalu fali."

Istaknuo je da uvijek računa na Rakitića, Modrića i Perišića te da oni kod njega uvijek imaju kredit.

Spomenuta je i podrška koju je Hrvatska imala od bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koju se kritiziralo zbog ulazaka u svlačionicu nogometaša kako bi im čestitala. Dalić smatra da je, kada je Angela Merkel ušla u svlačionicu, to bilo fino i pohvalno, a kada je to učinila Grabar-Kitarović, govorilo se da to nije bilo dobro.

"Cijeli svijet je to pohvalio, zašto ne bi došla u svlačionicu i pozdravila igrače? Mi se moramo držati zajedno, a nažalost gledamo samo negativne stvari. Šteta je da Hrvatska ne živi kao u ljeto 2018. godine", rekao je Dalić i zaključio kako bi i sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića pozvao na utakmice, pa i u svlačionicu.

Pročitajte više