HNL

Dambrauskas: I ja sam pjevao, kaznite i mene

Foto: Robert Matić, Miro Gabela/Hajduk.hr, Goran KOvačić/Pixsell

VALDAS DAMBRAUSKAS najavio je utakmicu Hajduka protiv Lokomotive (subota, 15 sati), a na konferenciji za medije prokomentirao je i to što su Marko Livaja i Danijel Subašić s navijačima pjevali "Mrzim Dinamo, srpsko ime to".

Livaji i Subašiću zbog toga prijeti kazna, povjerenik za natjecanje HNL-a Josip Brezni prijavio ih je disciplinskom sucu.

"Dobili smo Rijeku golom u zadnjoj sekundi i bila je euforija. Lokomotiva, opet euforija, Dinamo, igrali smo dobro, dominirali, pobijedili, i opet je bila euforija... Kad vidiš navijače na dočeku, ne vladaš sobom, i ja sam pjevao iako ne znam riječi pjesme. Čitao sam sutradan da bi nas trebalo kazniti, ali po meni to nije ispravno, mi ne mrzimo nikoga. Moja djeca su odgajana da kući ne smiju niti reći da nekoga mrze... Moji igrači su izašli van, pjevali su s navijačima i ne treba ih zbog rivaliteta kažnjavati. Mi imamo respekt prema protivnicima, rukovali smo se nakon utakmice i tako će biti i ubuduće. Za mene je ovo pretjerivanje, događalo se u povijesti, događat će se opet. I nisu u pitanju samo Marko i Danijel, trebalo bi po tome kazniti sve nas", rekao je trener Hajduka pa se osvrnuo na euforiju u Splitu.

"Teško je ostati na zemlji kad vidiš navijače, doček... Jučer sam vidio da su se igrači oslobodili emocija, većina ih je na zemlji, odradili smo jako dobar trening... Pobijedili smo pet utakmica u nizu, očekujemo da se dižemo na ljestvici, ali kad pogledate, mi smo na istom mjestu. Ne mogu reći da nismo ništa napravili, napravili smo neke dobre stvari, ali kad pogledamo ljestvicu mi smo i dalje četvrti ako Dinamo dobije zaostalu utakmicu."

"Lokomotiva je atraktivna momčad, a finale Kupa zaslužujemo"

Lokomotiva?

"Lokomotiva je atraktivna momčad, imaju jako puno mladih igrača koji riskiraju, ne boje se igrati. Protiv Šibenika su imali prednost u posjedu, ne boje se dati ekstra pas... Individualno su jako dobri, ali mi smo Hajduk, u dobrom smo trenutku, dobra je atmosfera, napredujemo, i vjerujem da će biti drugačija utakmica. Bit će drugačija utakmica od one u Kupu kada smo slavili sa 6:3."

Hajduk je u ždrijebu polufinala Kupa dobio Goricu, bivši Dambrauskasov klub.

"Gorica je moj prvi klub u Hrvatskoj, proveo sam puno vremena tamo, znam većinu igrača, imam puno prijatelja, bit će to teška utakmica, ali do nje je još tri mjeseca i pitanje je tko će biti u kakvoj formi, tko će biti ozlijeđen, suspendiran... Teška je to utakmica, ali i fantastična prilika. Mi ne vidimo utakmice kao prijetnju, nego kao priliku da odemo u finale koje po meni zaslužujemo."
 

Pročitajte više