HNL

Dambrauskas: Možemo pobijediti svaku momčad u Hrvatskoj

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HAJDUK i Dinamo u srijedu od 19 sati igraju zaostalu utakmicu hrvatskog prvenstva. Trener Hajduka Valdas Dambrauskas vodio je splitsku momčad dvaput ove sezone protiv Dinama, i to vrlo uspješno. Na Maksimiru je pobijedio 2:0, a na Poljudu je remizirao bez golova. Dambrauskas je stao pred novinare uoči derbija i izvijestio o stanju u svojoj momčadi.

"Kalinić i Ferro su u punom treningu i bit će spremni za utakmicu. Nikola Katić neće igrati, kao ni Jani Atanasov i Grgić. Atmosfera je sjajna ne samo u Hrvatskoj nego i diljem Europe. Navijači su jučer došli na naš trening. To nam podiže pritisak, ali i razinu igre. Moramo dati svoj maksimum sutra protiv Dinama", rekao je Dambrauskas.

 

 

"Na derbijima se svašta može dogoditi"

"Dvaput sam vodio Hajduk protiv Dinama ove sezone. Mislim da možemo pobijediti svakoga u Hrvatskoj. Ne očekujem baš atraktivnu utakmicu. Moramo iskoristiti situacije da ih pritisnemo kad imaju loptu blizu svog gola. Moramo to izvesti savršeno", rekao je trener Hajduka pa komentirao protivničku momčad:

"Dinamo ima veliku kvalitetu, vole igrati s loptom, ali i mi imamo svoje dobre strane. Ključno će biti staviti igrače u pozicije u kojima će moći riješiti utakmicu. Krenut ćemo agresivno i pokušati stvoriti prednost na početku. Morat ćemo riskirati. Velike utakmice pobjeđuju veliki igrači, moramo sutra u sastav staviti velike igrače."

"Derbiji su posebni, može se u njima dogoditi svašta. Nije sve u taktici, puno je tu faktora poput raspoloženja, atmosfere i želje igrača. Puno sam puta rekao kako gledam na pritisak. Kad imate ovakvu atmosferu, ne bismo to trebali uzeti kao pritisak, već kao odgovornost i kao obavezu da vratimo nešto navijačima. Ako damo sve od sebe, nećemo žaliti ni za čim", zaključio je Dambrauskas.

 

Pročitajte više