HAJDUK U EUROPI

Dambrauskas: Ovo je jako dobro vrijeme za biti igrač Hajduka

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HAJDUK je ukupnim rezultatom 3:2 u dvije utakmice pobijedio portugalsku Vitoriju Guimaraes u trećem pretkolu Konferencijske lige. Prošao je tako splitski klub u play-off za skupine, gdje ga čeka španjolski Villarreal, osvajač Europa lige 2021. te polufinalist Lige prvaka ovog proljeća. Nakon utakmice na konferenciji za medije govorio je trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

"Znali smo da će biti teška utakmica. Imamo iskusne igrače, ali nemamo iskusnu momčad, prvi put igraju zajedno. Vitoria je jako dobra, imaju tehnički jake, ali mlade igrače i zato nisu mogli danas završiti posao. Nismo imali kontrolu utakmice kakvu smo željeli. Sretan sam što smo prošli jer smo igrali dvije utakmice protiv jako dobre momčadi. Nisam baš sretan kako smo igrali, ali sam sretan kako smo prošli", rekao je Dambrauskas.

Što kažete na tučnjavu na kraju utakmice i na sljedećeg protivnika?

"Ovo je kompetitivan sport, obje su momčadi htjele pobijediti. Atmosfera je bila dobra i u Splitu. Vitoria može biti ponosna na svoje navijače. Ne bih bio vrijedan ovog kluba da mislim da nije moguće prići Villarreal. Ne idemo se slikati s igračima Villarreala i staviti ih na Instagram. Idemo igrati protiv njih. Vjerujem da je sve moguće", rekao je trener Hajduka.

Slijedi utakmica protiv Dinama

"Ne želimo imati izlike. Letimo za Split, imat ćemo dva treninga, imamo 23 igrača koja ćemo registrirati za ovu utakmicu. U toj ćemo utakmici dati sve od sebe iz poštovanja prema svojim navijačima i prema sebi. Ovo je jako dobro vrijeme za biti igrač Hajduka", rekao je Dambrauskas.

Kako ste se oporavili od ranog pogotka?

"Nije ovo prvi put da primamo gol na početku. Za svakoga je teško spremiti se za takvu situaciju. Imali smo zajedništvo i to nam je pomoglo da se brzo koncentriramo i oporavimo od tog gola i odigramo dobru obranu do kraja utakmice. Imali smo i svojih šansi u kojima smo mogli zabiti", rekao je Dambrauskas.

Kako Vas se dojmila podrška navijača?

"To je ljepota ovog posla. Hvala navijačima koji su došli, znam koliko im ovaj klub znači. Drago nam je da dajemo priliku navijačima da gledaju Hajduk na većoj sceni i protiv većih klubova", zaključio je Dambrauskas.

Pročitajte više