hajduk - istra 4:0

Dambrauskas: Ne smijemo poletjeti nakon ove pobjede. Rezultat nije bio realan

Foto: Hajduk.hr

HAJDUK je u 17. kolu HNL-a razbio Istru 4:0 golovima Ljubičića, Fossatija, Krovinovića i Livaje.

Momčad Valdasa Dambrauskasa odigrala je jako dobru utakmicu od početka do kraja i došla je do treće uzastopne pobjede, kojom se izjednačila s Rijekom na drugome mjestu iako ima utakmicu više. 

"Rezultat nije realan, malo je prevelik. Nismo baš bili savršeni i ima dosta stvari na kojima moramo poraditi. Griješili smo u nekim fazama igre, trebalo nam je previše vremena da vratimo loptu nakon što smo je izgubili i ne smijemo poletjeti nakon ove pobjede. No naravno da ne možeš biti nezadovoljan kad pobijediš 4:0 i odigraš ovakvu utakmicu", rekao je Dambrauskas nakon utakmice i nastavio:

"Jako mi je drago što je Livaja isto zabio gol na samom kraju jer je odigrao odličnu utakmicu. Sve nam je išlo preko njega, nije izgubio nijedan duel, zadržavao je loptu i bio je sjajan. Ponavljam, ovu utakmicu moramo zaboraviti i koncentrirati se na utorak i susret s Lokomotivom u Kupu jer nam je to u ovoj sezoni ključna utakmica."

Zadovoljan mladim igračima

Krovinović i Livaja odigrali su sjajnu utakmicu, a Dambrauskas je nastavio forsirati Biuka i Ljubičića, koji igraju sve bolje.

"Jako je važno za Krovinovića da igra što je više moguće i da se diže u formi nakon ozljede. On i Livaja imali su maksimalnu slobodu u igri i jako dobro su čitali igru i pogađali trenutak kad da rade presing. Trebat će malo vremena ostalim igračima da to pohvataju, a to nije lako. Što se Biuka i Ljubičića tiče, oni svoju kvalitetu potvrđuju na svakom treningu i zato su u prvoj momčadi. Za mene oni imaju veliku budućnost, ali samo ako nastave ovako raditi. Moraju još malo poraditi na fazi obrane, u kojoj nekad kasne, ali u napadačkom dijelu su bili sjajni", rekao je Dambrauskas.

Pročitajte više