HNL

Dambrauskas više nije trener Hajduka, evo tko će ga naslijediti

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

VALDAS DAMBRAUSKAS odlazi s pozicije trenera Hajduka. Umjesto njega momčad splitskog kluba će voditi Mislav Karoglan, bivši trener Croatije iz Zmijavaca, Zadra i juniorske momčadi Hajduka. Karoglan je u posljednje dvije godine bio pomoćnik Jensa Gustafssona i Dambrauskasa.

"Gospodin Valdas Dambrauskas od danas više nije trener prve momčadi HNK Hajduk. Sa sada već bivšim trenerom Bijelih, nakon obavljenog razgovora, dogovoren je sporazumni raskid suradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Marius Skinderis i Justinas Gasiunas. 

Momčad će u narednom razdoblju voditi trener Mislav Karoglan, koji je kao pomoćni trener sudjelovao u radu protekla dva stručna stožera prve momčadi, a Klub će o njegovim pomoćnicima pravovremeno obavijestiti javnost", objavio je Hajduk.

Donio trofej Hajduku nakon devet godina

Dambrauskas je Hajduk preuzeo 2. studenog 2021. godine. Hajduk je pod njegovim vodstvom odigrao ukupno 38 službenih utakmica i pri tom ostvario 23 pobjede, 8 remija i 7 poraza. Ukupno je imao 60.5 posto pobjeda. Ostat će upamćen kao trener koji je nakon devet godina donio trofej na Poljud, pobijedivši Rijeku u Splitu rezultatom 3:1 u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

"Treneru Dambrauskasu se od srca zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji, a posebno na strasti, znanju i energiji koje je pokazao vodeći Hajduk te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere", oproštajna je poruka Hajduka.

Jakobušić: Nije više bilo te energije

Oglasio se i predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić. "Ta atmosfera i energija koju smo imali na kraju prošle sezone nije se pretočila u ovu. Atmosferu i energiju koji su u klubu ne prate izvedba na terenu, a samim time ni rezultati."

Izjava predsjednika Uprave Lukše Jakobušića u povodu raskida suradnje s Valdasom Dambrauskasom.

Izjava predsjednika Uprave Lukše Jakobušića u povodu raskida suradnje s Valdasom Dambrauskasom.

Objavljuje HNK Hajduk Split u Ponedjeljak, 12. rujna 2022.

Dambrauskas ostavlja Hajduk na četvrtom mjestu HNL-a s 12 bodova manje od Dinama, ali i dvije utakmice manje.

Pročitajte više