"Dame i gospodo, upoznajte Ivana Ljubičića!"

SVAKO malo neki od američkih medija iznova "otkrije" najboljeg hrvatskog tenisača. Ovih je dana, kako i doliči obzirom na ATP turnir iz Masters serije koji se odigrava u Cincinnatiju, Ivana Ljubičića svojim čitateljima predstavio Cincinnati Enquirer.

Pod naslovom "Dame i gospodo, upoznajte Ivana Ljubičića" list opisuje našeg najboljeg tenisača kao izuzetno samozatajnog sportaša, u pravilu nepoznatog široj javnosti. Dok su svjetla reflektora uperena u nepobjedivog aliena Rogera Federera i španjolsku senzaciju Rafaela Nadala, Ljubičić se gradićem Masonom, u kojem se odigrava turnir, šeće poput kakvog turista.

List opisuje kako je Ljubo, treći tenisač svijeta, u srijedu prolazio na putu prema jednom od vanjskih terena sa svojim partnerom za trening. Pokraj njega prolazili su ljubitelji tenisa, ali nitko se nije niti okrenuo za Ljubičićem, a kamoli zatražio autogram. Za većinu teniskog svijeta Ljubičić je jednostavno visoki, ćelavi tip koji nosi rekete, piše Cincinnati Enquirer, pa dodaje kako nitko nema apsolutno ništa protiv njega, ali ako se 2006. ne zovete Roger Federer ili Rafael Nadal, kao da ne postojite.

"Svi su fokusirani samo na njih dvojicu." - kazao je američkom novinaru Ljubo, koji ove godine proživljava svoje snove - omjer njegovih pobjeda i poraza iznosi 43 naprema 13, pri čemu je osvojio dva turnira.

"Mislim da je normalno da svi govore o Federeru i Nadalu, ali čini mi se da bi ipak bilo bolje da se zna i o onom što se događa iza njih dvojice." - kazao je skromni Ljubičić.

"U tenisu se nikad ne zna što će se dogoditi. Uzmite za primjer prošli tjedan, kad se igrao turnir u Torontu. Svi su bili silno iznenađeni kad se Nadal nije plasirao u finale, ali i to se događa, to nije nikakva iznimka. Mislim da će njima dvojici biti sve teže zadržati se u vrhu." - ustvrdio je Ljubičić, koji unatoč skromnosti nema dlake na jeziku, navodi list.

Tako je 2003. dospio na naslovnice američkih novina izjavom kako malo tko od tenisača na Touru voli američkog tenisača Andya Roddicka zbog načina na koji se ponaša na terenu. Zbog toga mu je Roddick u kasnim noćnim satima uputio gnjevni telefonski poziv, podsjeća list.

Cincinnati Enquirer piše kako je Ljubičić bio dobar-ali-ne-vrhunski igrač sve dok u paru s Marijom Ančićem nije osvojio bronzu na Olimpijskim igrama 2004. godine u Ateni.

"Nakon Atene, moje samopouzdanje je jednostavno došlo na svoje. Prije toga, mogao sam ostvariti neku veliku pobjedu, ali bih onda izgubio u sljedećem kolu. Nakon medalje na Olimpijskim igrama, osjetio sam da mi je mjesto neđu najboljima." - zaključio je Ljubičić.

Pročitajte više