Dan kad je Harry Maguire postao najskuplji branič u povijesti nogometa

Foto: EPA

NA DANAŠNJI dan prije točno četiri godine Harry Maguire je postao najskuplji branič u povijesti nogometa. Manchester United je za usluge engleskog reprezentativca morao Leicesteru isplatiti odštetu od 87.3 milijuna eura, čime je srušen rekord Matthijsa de Ligta koji je tog ljeta iz Ajaxa u Juventus stigao za 85.5 milijuna eura.

United ga je lovio pune dvije godine, a zainteresiran je bio i trener Manchester Cityja Pep Guardiola. Najveći pobjednik u cijeloj priči je svakako Leicester - senzacionalni engleski prvak iz 2016. godine doveo je Maguirea 2017. iz Hulla za 13.7 milijuna eura, a njegovom je prodajom srušio svjetski rekord.

Gvardiol će mu oduzeti rekord

Maguire se u te četiri godine nije osobito proslavio, neko vrijeme je bio stožerni igrač obrane Uniteda, ali onda je nizom kikseva padao sve niže i niže u hijerarhiji ekipe. Danas je u situaciji da mu je nedavno oduzeta kapetanska traka, a United traži klub kojem bi ga prodao za oko 20 milijuna eura odštete.

Što se njegovog rekorda tiče, on i dalje stoji, ali zapravo je pitanje sata kad će biti srušen. Naime, Joško Gvardiol je dogovorio transfer u Manchester City za 90 milijuna eura te će, kad taj posao bude službeno objavljen, srušiti Maguirea s trona.

Pročitajte više