Dan kad je svijet upoznao Manuela Neuera

Foto: Epa

NA današnji dan prije 16 godina uzvratni susret osmine finala Lige prvaka na stadionu Dragao igrali su Porto i Schalke. Njemačka momčad prvi je susret kod kuće dobila 1:0, a strijelac je bio Kevin Kuranyi.

U uzvratu su Portugalci praktički cijelu utakmicu igrali viktoriju pred vratima 22-godišnjeg Manuela Neuera koji je odigrao jednu od najboljih golmanskih utakmica u posljednjih dvadesetak godina. Branio je sve. Šuteve nogom, glavom, iz daljine, iz blizine. Do 86. minute Neuer je sam držao rezultat 0:0 i prolaz u četvrtfinale, a onda je Lisandro Lopez zabio za produžetke.

Kako u dodatnih pola sata nije bilo golova, prišlo se izvođenju udaraca s bijele točke, a tamo je čudesni Nijemac skinuo udarce Lopezu i Brunu Alvesu. Kako su kod Schalkea precizni bili Raphinha, Rakitić, Halil Altintop i Jermaine Jones, Porto je ispao, a njemačku momčad Neuer je odveo među osam najboljih i u dvomeč s Barcelonom. Neuer je 2011. prešao u Bayern gdje brani i danas, a s bavarskim klubom je osvojio sve što se osvojiti može. S Njemačkom je bio 2014. prvak svijeta. 

Pročitajte više