TRANSFERI

"Dan N": Detalji posljednjeg napada. Evo što Barcelona nudi, a PSG traži

Foto: Gulliver / Getty Images

JUTROS u 7.30 prema Parizu je poletjelo visoko izaslanstvo Barcelone koje čine izvršni predsjednik Oscar Grau, sportski direktor Eric Abidal i glavni klupski pregovarač Javier Bordas.  

Cilj napada koji je pokrenut na, kako su ga španjolski mediji nazvali, "Dan N" je završna ofenziva na Neymara kojeg Barcelona pokušava vratiti pet dana prije kraja prijelaznog roka. 

Katalonski mediji donose detalje operacije, odnosno Barcelonine ponude PSG-u. S obzirom na to da je financijski iscrpljena preko svih granica, Barcelona ne može za igrača kojeg je Parižanima prije dvije godine prodala za 222 milijuna eura platiti takav ili sličan iznos.

Dnevnici El Mundo Deportivo i Sport te radijska postaja Onda Cero pišu kako Barcelona nudi posudbu Neymara uz obavezu kupnje, za što bi PSG-u u iduće dvije godine platila odštetu od 170 milijuna eura. 

Ali PSG ima svoju računicu. Le Parisien piše da za Neymara traži 100 milijuna eura te Ousmanea Dembelea i Nelsona Semeda. Brazilca procjenjuju između 250 i 300 milijuna eura i smatraju da bi s ovom "robno-novčano" razmjenom bili dostojno obeštećeni. 

Međutim, ni Dembele ni Semedo ne žele u PSG, a potonjeg Valverde nikako ne želi pustiti jer onda bi na desnom boku morao kemijati s Moussom Wagueom ili Sergijem Robertom.

Ako se izaslanstva ne dogovore danas u Parizu, sutra će se pregovori nastaviti u Monte Carlu, i to na najvišoj razini. Vodit će ih predsjednici Nasser Al-Khelaifi i Josep Maria Bartomeu koji onamo dolaze na ždrijeb skupina Lige prvaka. 

Ljetna trakavica oko Neymara će se svakako definitivno rasplesti na ovim sastancima, naprosto zato što više nema vremena za pregovore ni odugovlačenje. 
 

Pročitajte više