Dana White: Cro Cop me zvao 600 puta

PREDSJEDNIK UFC-a dao je još jedan intervju u kojem je morao novinarima objašnjavati kako je na koncu Mirko Filipović završio u američkoj organizaciji, a sam ga je White nazvao varalicom zbog navodnog potpisa za japanski Dream. Kao i u prethodnoj izjavi, White je većinu toga svalio na treću stranu. Sada više nije kriv Mirkov menadžer Ken Imai, nego je kriva japanska organizacija koja je plasirala dezinformaciju.

Podsjećamo, White je navodni Cro Copov potpis za Dream protumačio Filipovićevom prevarom nakon što je samo za njega napravio iznimku dogovorivši mu borbu na UFC 99 turniru u Kölnu protiv Mustaphe al-Turka preko telefona, na usmenu riječ.

"Dok sam sletio iz Kölna u SAD Filipović me nazvao 600 puta. Rekao mi je da ne zna o čemu se radi, da ni s kim nije potpisao ugovor",  izjavio je White nastavivši:

"Potom me pitao kako sam mogao izjaviti da je varalica. Objasnio sam mu da nisam to rekao, već da sam rekao da jest varalica ukoliko mi je doista učinio takvu psinu."

"U Japanu su prevaranti"

Dvojica su potom izgladila neprijateljstvo i sklopila primirje pred nastavak Filipovićeve karijere u UFC-u. White je zbog svega skupa bijesan na Dream.

"U Japanu se događaju ružne i prevarantske stvari. Lansirali su vijest da im se Cro Cop vraća na dan kad se borio za mene. Pazite, na isti dan!",  šokiran je White.

Filipović će se sljedeći put boriti protiv deset godina mlađeg Brazilca Junior dos Santosa 'Cigana' na UFC 103 natjecanju koje će se 19. rujna održati u Dallasu.

Pročitajte više