SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Danas na rukometnom SP-u: Kreće vječni Lazarov, Srbi protiv izravnog konkurenta

Foto: EPA-EFE

DRUGI je dan 26. Svjetskog prvenstva u rukometu koje se održava u Njemačkoj i Danskoj, a osim što će hrvatski reprezentativci otvoriti svoj nastup na velikom natjecanju protiv Islanda u Munchenu od 18 sati, danas nas čeka još devet utakmica.

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom OVDJE.

Kreće nezaustavljivi Lazarov

U 15:30 na rasporedu su dvije utakmice. Angola i Katar otvaraju natjecanje u skupini D u Kopenhagenu, ali hrvatskim navijačima svakako će biti zanimljiviji susret Japana i Makedonije, dvije momčadi koje dijele skupinu s Hrvatskom. Makedonija je veliki favorit u ovom dvoboju, a predvodi ih neuništivi Kiril Lazarov koji i dalje igra vrhunski rukomet s 38 godina. 

Čudesni Makedonac drži rekord najboljeg strijelca svjetskog prvenstva, a ostvario je to u Hrvatskoj 2009. godine kad je natjecanje završio s čak 92 zabijena gola. Lazarov drži rekord i najboljeg strijelca europskog 
prvenstva, jer je prije šest godina zabio 62 gola u sedam utakmica.

Desni vanjski makedonske reprezentacije 2015. godine je postao prvi rukometaš koji je zabio više od 1000 golova u Ligi prvaka.

Mađari i Srbi

Od 18 sati igraju se četiri utakmice, a osim Hrvatske, najzanimljivije će biti vidjeti kako će natjecanje otvoriti susjedi Mađarska i Srbija. Mađari u Kopenhagenu igraju protiv Argentine, očekuje se njihova lagana pobjeda protiv jednog od autsajdera prvenstva, dok Srbi u skupini A u Berlinu otvaraju protiv Rusije.

S obzirom na to da se uz njih u skupini još nalaze Njemačka i Francuska, a samo tri najbolje ekipe idu u drugi krug, ova utakmica je ključna ako žele imati šansu za prolazak. Doduše, Rusi su favoriti. 

Osim ove dvije utakmice, u 18 sati još igraju Saudijska Arabija i Austrija.

Francuzi, Šveđani i Norvežani po lagane pobjede

Dan se završava s četiri utakmice u 20:30. Bahrein i Španjolska, još jedni protivnici Hrvatske odmjerit će snage u skupini B u Munchenu.

Osim njih igraju jake reprezentacije kao što su Francuska, Švedska i Norveška. Francuzi otvaraju s Brazilom, Šveđani s Egiptom, dok Norvežani igraju protiv Tunisa. Očekuju se njihove lagane pobjede.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Rezultati by SofaScore

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više