SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Danci uoči Hrvatske: Ovo je apsurdno

Hansen propušta utakmicu s Hrvatskom zbog crijevne viroze. Foto: EPA

"OVO JE najapsurdnije prvenstvo dosad", poručio je danski izbornik Nikolaj Jacobsen uoči večerašnje utakmice protiv Hrvatske (20:30). 

Danskoj je utakmica s Hrvatskom rezultatski nebitna, dok Hrvatska mora pobijediti i nadati se trijumfu Katara protiv Argentine. Danska ima i velikih problema s igračkim kadrom jer se većina momčadi muči s probavnim smetnjama.

"Iskreno, nadam se da se ovakvo prvenstvo više nikad neće ponoviti. Prvo što igramo bez gledatelja, a onda i sve ovo izvan terena... Ne bih trebao kritizirati domaćina, Egipćani daju sve od sebe, ali teško je organizirati Svjetsko prvenstvo s toliko reprezentacija. Vidim da mnogi igrači ne poštuju pravila, hodaju bez maski po hotelu, ulaze u dizala bez maski..."

Zbog korone su tri reprezentacije morale već odustati od Svjetskog prvenstva, a Jacobsen je u strahu da bi moglo biti još odustajanja.

"Ljudi koji rade u restoranu cijelo vrijeme diraju hranu prstima. Imaju rukavice, ali ne mijenjaju ih dovoljno često", naveo je Jacobsen jedan mogući razlog crijevne viroze koja je ranije pogodila i reprezentacije Slovenije i Hrvatske.

U najtežem stanju je najbolji igrač Danske Mikkel Hansen.

"Hansenu je stanje takvo da smo sretni što je opet počeo govoriti. Jasno, daleko je od makar približno optimalnog stanja i ne može probavljati hranu", rekao je Jacobsen i dodao da zbog svega toga pojma nema u kakvom će se sastavu večeras suprotstaviti Hrvatskoj.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više