Dani Alves ostao bez novca. Neymar mu poslao 150 tisuća eura

Foto: EPA

ODVJETNICI su početkom prosinca zatražili maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora za bivšu brazilsku nogometnu zvijezdu Danija Alvesa (40), optuženu za seksualni napad. Alves će se suočiti sa suđenjem za navodni napad na ženu u noćnom klubu u Barceloni.

Sudac istrage optužio ga je u kolovozu, a sud je tada ustvrdio da ima dovoljno dokaza za suđenje koje se očekuje iduće godine. Bivši branič Barcelone demantirao je optužbe, a u pritvoru je od siječnja 2022. Tužitelji su također tražili da Alves plati 150 tisuća eura odštete žrtvi i da mu se zabrani bilo kakav kontakt s njom sljedećih deset godina.

Alves nema novca

Alves je i financijski u teškoj situaciji. Portal UOL Esporte piše da mu je Neymar poslao 150 tisuća eura, koji su iskorišteni za plaćanje "olakšice za popravak prouzrokovane štete", što bi Alvesu moglo smanjiti eventualnu kaznu. Alvesu je zamrznuta imovina od španjolskih vlasti i sudova. Navodno je i Neymar Alvesu ustupio usluge Gustava Xista, očevog odvjetnika od povjerenja.

Alvesu slijedi suđenje od 5. do 7. veljače i ako bude osuđen, prijeti mu kazna od osam do deset godina zatvora. Alves je osvojio 42 naslova tijekom svoje karijere, uključujući tri Lige prvaka s Barcelonom i dvije Copa America s Brazilom. Jedan je od najboljih desnih bočnih u povijesti, a nastupao je i za brazilsku Bahiju, Sevillu, Juventus, PSG, Sao Paulo i meksički UNAM Pumas.

Pročitajte više