Danijel Cesarec prva želja belgijskog Standarda

DANIJEL CESAREC, napadač grčkog Asterisa, trebao bi uskoro pojačati redove Standarda iz Liegea. Hrvatski napadač je na meti belgijskog kluba još od konca prošle godine.

Standard je osvojio naslov prvaka prošle sezone, a odlične rezultate ostvario je ove sezone u Europa ligi u kojoj su dogurali do četvrtfinala izbacivši Panathinaikos i RB Salzbug. Prošle jeseni igrali su i Ligu prvaka, a u skupini su završili treći iza Arsenala i Olympiacosa. Iz Europe ih je na koncu izbacio HSV golovima Mladena Petrića.

Zbog europskih natjecanja Standard je zapostavio nacionalno prvenstvo, izgubio je utrku za Europu, pa se već počeo pripremati za pohod na naslov prvaka sljedeće sezone. Prvi na popisu želja je hrvatski napadač Danijel Cesarec koji je za grčki Asteras ove sezone postigao 11 pogodaka i 8 asistencija. Na službenim stranicama belgijskog kluba podsjećaju kako je 27-godišnji Hrvat njihova želja još od početka zimskog prijelaznog roka. Belgijanci su zabrinuti zbog skorog odlaska ključnog igrača i efikasnog strijelca Milana Jovanovića, a bivšeg napadača mlade hrvatske reprezentacije vide kao njegovu idealnu zamjenu.


Cesarec je ponikao u Marsoniji, a od 2002. igrao je za češke klubove Spartu Prag i Pribram. Od 2004. je u grčkoj Superligi gdje je postigao 31 gol i 14 asistencija.

Trenutni Cesarčev klub je u donjem dijelu ljestvice i sigurno bi se volio preseliti u veći klub, a olakotna okolnost za Standard je što mu ugovor istječe 30. lipnja, pa će stići bez odštete.

Pročitajte više