Danko Radić izabran za predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza

DANKO RADIĆ izabran je za predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, te će tu dužnost obavljati do 2007. godine, odlučeno je danas na Saboru HKS-a održanom u Muzeju Mimara.

Radić je na mjestu predsjednika naslijedio sadašnjeg ministra financija u Vladi Republike Hrvatske Ivana Šukera, koji je još po imenovanju za ministra u siječnju ove godine zatražio da ga se razriješi s pozicije prvoga čovjeka hrvatske košarke. Radić je od siječnja imao funkciju vršitelja dužnosti predsjednika, a od nedjelje je i služeno novi predsjednik.

Na Saboru je bio nazočan 71 izaslanik s pravom glasa, te je Radić, kao jedini kandidat, dobio 68 glasova, dok su tri bila nevažeća.

Ispražnjeno Radićevo mjesto u Izvršnom odboru HKS-a zauzeo je Goran Fabris iz Pazina, dok je Radić kao novi predsjednik postao i čelni čovjek Upravnog odbora HKS-a.

Također, na Saboru je odlučeno da se Povelje HKS-a dodijele klubovima Splitu CO i riječkom Triglav osiguranju za 60 godina postojanja, te Mirku Novoselu i Stipi Vrcanu za 50 godina bavljenja košarkom.

Pročitajte više