Danny Murphy: Dosad smo igrali s lakšim protivnicima, Split je pravi test naše spremnosti

MOMČAD Fulhama održala je večeras press konferenciju na stadionu u Dugopolju, a pred novinare su izašli trener Martin Jol te kapetan Fulhama Danny Murphy. Londonska momčad stigla je u Split oslabljena za dva prvotimca, Amerikanca Clinta Dempseya i Belgijanca Moussu Dembelea.

"Gledali smo snimke nekoliko utakmica Splita pa i od prošle sezone. Već su tada pokazali kako im je sigurno mjesto među najboljim momčadima u Hrvatskoj. Naš je cilj ove sezone natjecanje po skupinama Europske lige, a potom i plasman u eliminacijsku fazu natjecanja", rekao je Jol.

Svidjelo mu se i zdanje u Dugopolju: "Lijep mali stadion. Ljepše ovdje igrati i trenirati nego na stadionima gdje smo dosad ove sezone nastupali u natjecanju".

Kapetan Fulhama: Ako se može povući paralela s reprezentacijom onda nas očekuje mnogo tehnički potkovanih igrača.


Danny Murphy je svjestan da Fulham još nije u punoj snazi, a zna kako je Split jedna čvrsta momčad s kojom nije lako igrati.

"Ne znamo mnogo o Splitu tek ćemo pogledati snimke. Znam da je Split imao odličnu prošlu sezonu, a ako se može povući paralela s reprezentacijom Hrvatske onda nas očekuje mnogo tehnički potkovanih igrača. Moramo biti oprezni", rekao je Murphy.

"Za nas je najvažnije da budemo spremni za Premiership. Sigurno imamo još prostora za napredak, tek smo na 75 posto svojih mogućnosti. Do sada su naši protivnici bili slabiji, ali protiv Splita će biti druga priča, ova utakmica je mjerilo naše spremnosti", dodao je.

Pročitajte više