SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Danska slavi, vraća joj se igrač koji želi srušiti Balića

Foto: EPA

MIKKEL Hansen, najbolji igrač danske rukometne reprezentacije, vjerojatno će biti spreman za četvrtfinalnu utakmicu protiv Švedske.

Podsjetimo, Hansen nije igrao u velikoj pobjedi nad Hrvatskom zbog crijevne viroze. "Hansenu je stanje takvo da smo sretni što je opet počeo govoriti. Jasno, daleko je od makar približno optimalnog stanja i ne može probavljati hranu", rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen uoči utakmice. Nekoliko danskih igrača imalo je probleme s mučninom i proljevom zbog, sumnja se, slabih higijenskih uvjeta pri posluživanju hrane.

Hansen je izjavio da se puno bolje osjeća: "Situacija je bolja, uspio sam odspavati konačno. Napokon me nije probudio unutarnji alarm, nego budilica", rekao je Hansen i dodao: "Mislim da ću igrati u četvrtfinalu. Mogao sam igrati i protiv Hrvatske, ali nije bilo razloga za riskiranje."

Rukometaš PSG-a ima i veliki osobni motiv da odigra sjajno prvenstvo. U slučaju da osvoji MVP nagradu, Hansen će postati prvi igrač u povijesti koji je čak tri puta tu nagradu osvajao na SP-u. Trenutno, kao i još četiri igrača, Jackson Richardson, Nikola Karabatić, Stefan Lövgren i Ivano Balić, ima dvije MVP nagrade. Balić je tu nagradu osvojio 2005. i 2007. godine, a osvajali su je još Magnus Andersson, Talant Dušebajev, Christian Schwarzer, Igor Vori (2009.) i Thierry Omeyer.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više