HRVATSKA OSVOJILA BRONCU

Danski izbornik: Ovo je bilo kao da smo igrali na Balkanu prije dvadeset godina

Foto: EPA

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija je osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj pobijedivši domaćina rezultatom 25:19.

Danski izbornik Jesper Jansen, koji je u najavi podcijenio Hrvatsku, teško je prihvatio poraz u susretu za treće mjesto te je za sve optužio crnogorske sutkinje Jelenu Mitrović i Anđelinu Kažanegri.

Jansen čestitao Hrvaticama što su odigrale utakmicu pod svojim uvjetima

"Ovo je bilo smiješno, groteskno. Nama nisu ništa sudili, a Hrvaticama praktički sve. Pa ovo je bilo kao da smo igrali na Balkanu prije dvadeset godina, kada ste znali da ćete biti prevareni i prije nego što je susret počeo. Favorizirala se Hrvatska", rekao je danski trener pa nastavio:

"Žao mi je zbog svega, mučno mi je u želucu, nismo zaslužili ovakav kraj. Ali i moram odati priznanje Hrvaticama što su odigrale ovu utakmicu pod svojim uvjetima. Sutkinje su na nas stavljale žestok pritisak, kažem, sve je to podsjetilo na nešto od prije 20 godina, kada su sutkinje i igračice trčale okolo i razgovarale balkanskim jezicima", zaključio je Danac.

Danski izbornik je bio uvjeren da će njegova reprezentacija naći način za pobjedu

Podsjetimo, prije utakmice za treće mjesto je bio oduševljen što će njegova reprezentacija za protivnika imati Hrvatsku.

"Veliki je dan pred nama, možemo vratiti broncu u Dansku, razočarani smo zbog poraza, ali dat ćemo sve od sebe za broncu. Ne moramo ništa novo raditi da bismo pobijedili Hrvatsku, da nas je netko prije prvenstva pitao hoćemo li igrati protiv Hrvatske za broncu, rekli bismo: Da, molim vas. Sigurno ćemo naći način za pobjedu", govorio je prije utakmice Jansen.

Pročitajte više