D´Antoni i Giriček ostaju u Phoenixu?

Steve Kerr, generalni menadžer NBA sastava iz Phoenixa, želi zadržati dosadašnjeg trenera Mikea D'Antonija, kao i Gordana Giričeka, piše lokalni dnevnik East Valley Tribune.

Hrvatski košarkaš prvog će srpnja, kao i još četvorica igrača Sunsa (Eric Piatkowski, Linton Johnson, Sean Marks i Brian Skinner) postati slobodan igrač (free agent).

Prema pisanju lokalnoga arizonskog dnevnika, Gordan Giriček odredio se prema poslodavcima da bi želio nastaviti karijeru u Phoenixu. Želja je, tvrdi isti izvor, obostrana, jer Kerr je u 31-godišnjem Hrvatu prepoznao igrača vrlo korisnog u rotaciji. Od ostalih igrača kojima istječu ugovori, Kerr bi mogao zaržati još samo Skinnera.

Najveće je pitanje što će biti s trenerom Mikeom D'Antonijem, čiji odnosi s Kerrom i vlasnikom Robertom Sarverom više nisu idilični. Trener talijanskog porijekla, koji je 2005. godine proglašen stručnjakom godine u NBA-u, još ima dvogodišnji važeći ugovor koji mu godišnje jamči 8,5 milijuna dolara. U prošle četiri sezone, koliko je proveo u Arizoni, niti jednom nije donio klubu manje od 54 pobjede u regularnom dijelu sezone, što je sjajan učinak.

"Možda se naša gledanja na košarku filozofski razlikuju, no nema dvojbe da je Mike veliki trener. Nadam se da će se vratiti i odraditi preostalo vrijeme ugovora", izjavio je Kerr.

Odluka o treneru, piše Tribune, past će u ponedjeljak na zajedničkom sastanku Kerra, Sarvera i D'Antonija.

I iz Seattle SuperSonicsa, jedne od najlošijih momčadi u ligi, potvrdili su da će sljedeće sezone zadržati aktualnog trenera P. J. Carlesima. Klub će novu sezonu najvjerojatnije početi u novom gradu - Oklahoma Cityju.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više