Dario Šarić zabio svoj prvi NBA koš nakon više od godinu dana

Foto: EPA

PHOENIX SUNSI, za koje nastupa hrvatski košarkaš Dario Šarić, u sinoćnjoj su utakmici pobijedili Minnesota Timberwolvese 116:107. Svoj je drugi nastup u regularnoj NBA sezoni ove godine upisao Šarić, koji se vratio nakon teške ozljede i operacije. Dobio je pet minuta na parketu, dovoljno da zabije jednu tricu, uhvati tri skoka, jednom asistira i ukrade jednu loptu.

Prvi mu je to koš još od 30. lipnja prošle godine. Trener Monty Williams priznao je nakon utakmice da je Šariću trebao dati više šanse protiv Minnesote. Sunse je, inače, do pobjede predvodio Cameron Johnson s 29 poena, dok su kod Minnesote po 24 zabili Anthony Edwards i Karl-Anthony Towns.

VIDEO: Arena Sport

Loša Irvingova utakmica

Disfunkcionalni Brooklyn Netsi izgubili su šestu utakmicu od osam ove sezone. Bullsi su pobijedili u gostima 108:99. Zach LaVine bio je prvi strijelac pobjedničke momčadi, zabio je 29, a najviše na utakmici zabio je Kevin Durant - 32 poena. Užasnu je utakmicu odigrao Kyrie Irving, koji je zabio samo dva šuta iz igre (od 12), ukupno četiri poena.

VIDEO: Arena Sport

Tri uzastopna poraza nanizali su NBA prvaci Golden State Warriorsi. Sinoć ih je Miami Heat pobijedio 116:109. Max Strus ušao je s klupe i odigrao odličnu utakmicu. Predvodio je Miami s 24 poena, a Jimmy Butler zabio je 23. Kod Golden Statea je Steph Curry ubacio 23.

VIDEO: Arena Sport

Iznenađujuće dobar Oklahoma City pobijedio je Orlando Magic 116:108. Četvrta je to pobjeda Oklahome ove sezone u sedam utakmica. Shai Gilgeous Alexander predvodio je Oklahomu s 34 poena, dok je kod Orlanda, najgore momčadi Istoka, najbolji bio Wendell Carter Jr. s 30 poena.

VIDEO: Arena Sport

NBA rezultati

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 116:107 (Dario Šarić po 3 koša i skoka, 1 asist za pet minuta igre)

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 99:108

Miami Heat - Golden State Warriors 109:116

Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 116:108

 

 

Pročitajte više