Dario Šimić dvije godine u Monacu!

NAKON dugogodišnjeg boravka na San Siru, naš reprezentativni rekorder Dario Šimić dogovorio je prelazak u redove Monaca!

Pregovori između Monaca i Milana trajali su nekoliko tjedana i prema izvješću sa službenog weba kluba iz Kneževine, uspješno su okončani. Vijest je potvrđena i na službenim stranicama Milana, ali još uvijek nije službeno objavljena odšteta koju će Monaco isplatiti Milanu, kao niti visina plaće koju će Šimić imati u novom klubu. No, špekulira se da bi Šimić godišnje mogao zarađivati koliko i u Milanu - milijun i 750 tisuća eura, kao i da Milan uopće neće tražiti odštetu za preostali dio ugovora koji traje do 2009. godine.

Šimić u utorak stiže u Monte Carlo, gdje bi nakon uspješno obavljenih liječničkih testiranja, najvjerojatnije u srijedu, trebao staviti potpis na dvogodišnji ugovor s jednim od najuspješnijih klubova francuske lige. Monaco iza sebe ima sedam ligaških titula, upravo koliko je Šimić osvojio s Milanom u svim natjecanjima.

Dres Monaca četvrta je klupska odora koju će Šimić odjenuti u svojoj bogatoj karijeri, nakon boravka u zagrebačkom Dinamu, milanskom Interu te Milanu. Šimić je u Milanu od 2002. godine, no posljednjih sezona daleko je od udarnog sastava. Bio je blizu prelaska u mnoge klubove poput Evertona, Celtica, čak i zagrebačkog Dinama, ali čelnici Milana stopirali su njegov odlazak iz zlatne Berlusconijeve krletke. Naš reprezentativac lošim statusom u klubu kompromitirao je i status u odabranoj vrsti izbornika Slavena Bilića, no prelaskom u Monaco i taj bi problem trebao biti riješen. Šimić bi u Mariboru 20. kolovoza protiv Slovenije trebao upisati svoj 100. nastup za Vatrene.

"Najbolje rješenje za poroznu obranu Monaca"

France Football, ali još neki francuski mediji prognozirali su tijekom posljednjih dolazak Šimića na Stade Louis II, ističući da Monaco želi riješiti delikatnu situaciju u obrani dovođenjem našeg reprezentativca.

Monaco trenutačno ima pet ozlijeđenih obrambenih igrača što donosi mnogo muke klubu na samom startu francuskog prvenstva. Ekipu je svakako najviše pogodio izostanak Adriana i Leandra Cufrea, te je trener Ricardo urigirao na čelništvo da pod hitno riješi neko pojačanje u toj fazi momčadi, a prvi je na popisu želja Monaca bio upravo naš 32-godišnji difensore.

Šimić će biti treći Hrvat u Kneževini; od ranije su u Monacu Jerko Leko i Nikola Pokrivač.

Foto: AS Monaco

Pročitajte više