Dario Šimić podnio neopozivu ostavku u Dinamu

Foto: Pixsell/Sanjin Strukic

NAKON sastanka Izvršnog odbora Dinama Dario Šimić podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Uprave za sportska pitanja. Na sastanak je bila pozvana kompletna Uprava Dinama, a Šimić je nakon toga dao ostavku. U Dinamu je na toj funkciji bio svega sedam mjeseci. Kako doznajemo, Šimić je odmah na početku sjednice podnio ostavku. 

"Mislim da je u ovom trenutku najbolje i za klub i za mene. Bilo je ovo dosta intenzivno razdoblje, a svoju odluku ću obrazložiti u danima koji dolaze. U klubu sve funkcionira dobro, sva tijela vlasti su tu, a i omladinska škola je posložena. Dinamo sad ima mira da se pojača ako misli da je potrebno u sportskom sektoru i da nastavi dalje sa sezonom", rekao nam je Dario Šimić.

Sve se smirilo, a onda šok

Nije bilo nikakvih naznaka da će se to sad dogoditi iako se uoči Ballkanija spominjalo da bi Šimić mogao otići, ali su se strasti smirile u danima nakon utakmice. Ono što je bilo neobično je da je na sjednici Izvršnog odbora bila i Uprava kluba, a onda je Šimić sve iznenadio ostavkom.

Poraz od Hajduka na Poljudu te debakl u Prištini protiv Ballkanija u Konferencijskoj ligi gurnuli su Dinamo u krizu. Hrvatski prvak izgledao je očajno na Kosovu, a nakon što je preuzeo svoj dio odgovornosti za lošu igru, Sergej Jakirović javno je pozvao igrače da razmisle o tome jesu li dovoljno dobri za Dinamo.

Jakirović je nakon utakmice rekao da će razmisliti o tome hoće li ostati u Dinamu, ali je ubrzo odlučio da hoće nakon što je iza njega prvo stala svlačionica na čelu s glavnim igračima, a onda i sam klub objavom na društvenim mrežama. Dinamovi navijači traže odgovornost za situaciju u kojoj se klub nalazi, a glavna meta je Dario Šimić, član Uprave za sportska pitanja.

Prije tri dana je Indexu najavio da će dati mandat na raspolaganje

On je s trenerima i ostalim članovima Uprave ovog ljeta slagao momčad koja je ostala bez glavnih zvijezda i u kojoj se Mihajličenko, Moharrami, Šutalo i ostali pate s igračima Ballkanija. 

''Ja sigurno neću biti taj koji će uprijeti prstom u nekoga i reći da je kriv. Ako ljudi u klubu smatraju da sam ja kriv, moj mandat je na raspolaganju i s tim nemam nikakav problem. Ja sam u Dinamo došao na strani Mirka Barišića za kojeg mislim da radi dobro i da pomognem Dinamu koliko god mogu i, ako netko misli da to nije dovoljno dobro - OK'', rekao nam je Šimić u velikom intervjuu prije samo tri dana. 
 

Pročitajte više