TRANSFERI

Darko Nejašmić potpisao za Osijek

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DARKO NEJAŠMIĆ danas je prošao liječničke preglede i potpisao posudbu u Osijek na godinu dana. Nakon isteka posudba, Osijek ima pravo otkupiti ugovor mladog veznjaka Hajduka.

Već neko vrijeme Nejašmića se povezivalo s transferom u Osijek, a danas je i zaključen posao pa je mladi veznjak preselio s transfer-liste Hajduka na popis momčadi Nenada Bjelice.

Ranije danas objavili smo da bi u suprotnom smjeru trebao otići veznjak Osijeka Josip Vuković, ali taj posao još uvijek nije potvrđen, iako je Indexu potvrđeno da je blizu realizacije.

Iz druge momčadi Hajduka u prvu Osijeka

Nejašmić, 22-godišnji veznjak koji je u Hajduku pet godina, prošle sezone je skupio 19 nastupa, ali je uglavnom priliku dobivao s klupe. Tijekom U-21 Europskog prvenstva požalio se da nema adekvatnu minutažu u klubu, a kasnije je prebačen u drugu momčad.

"Nakon što se vratio s reprezentativne pauze, Darko Nejašmić zatražio je od trenera da ne ide na put u Zagreb jer se ne osjeća spremnim i sposobnim pomoći momčadi u susretu s Lokomotivom. Prije prvog treninga po povratku momčadi iz Zagreba, a s obzirom na nepromijenjene okolnosti, prebačen je u drugu momčad s kojom će trenirati do daljnjega, a do kada će to biti, ovisi o njegovom daljnjem pristupu", rekao je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius nakon što je Nejašmić izbačen u drugu momčad.

Peti transfer Osijeka

Nejašmić je za Hajduk odigrao 69 utakmica te zabio tri gola uz jednu asistenciju. Jedno vrijeme su se za njega raspitivali ugledni europski klubovi, ali je interes s vremenom nestao. 

Osijeku je ovo peti za novu sezonu. Prije Nejašmića je otkupljen ugovor Ramona Miereza od Alavesa za rekordna 2.5 milijuna eura, iz Istre je kao slobodan igrač došao Šime Gržan, Amer Hiroš stigao je iz Mladosti Doboj-Kakanj, a Slavko Bralić iz Sarajeva. 

 

 

Pročitajte više