Daum prema Schalkeu

NAKON što su Ralfu Ragnicku uručili otkaz, čelnici njemačkog nogometnog bundesligaša Schalke 04 žele angažirati sadašnjeg trenera Fenerbahčea, Christopha Dauma.

"Znam da će biti vrlo teško uvjeriti čelnike turske momčadi da puste Dauma, no Christoph je naša prva želja," potvrdio je menadžer Schalkea, Rudi Assauer. Daum ima ugovor s Fenerbahčeom do 2007. godine i prema vijestima iz Istanbula, čelnici turskog prvoligaša ne žele ga pustiti. Zanimljivo, Assauer i Daum godinama nisu pričali, no u posljednje vrijeme njihov odnos je daleko bolji.

Svi naši problemi i nesuglasice su iza nas." - potvrdio je Daum, koji je prije odlaska u Tursku vodio Koln, Stuttgart i Bayer Leverkusen.

No, uz njegovo ime veže se i velika afera koja se dogodila početkom 2001. godine. Nakon što su se proširile glasine da je uzimao drogu, Daum je dragovoljno dao uzorak kose na kojem su provedeni kemijski testovi.

Nakon što je objavljeno da su testovi dali pozitivan rezultat na kokain, Daum je izgubio posao u Leverkusenu, a propali su mu i planovi o preuzimanju kormila njemačke nacionalne vrste. Provevši dva mjeseca na Floridi, Daum se vratio u Njemačku i javno priznao da je uzimao drogu.

Potom je optužen za posjedovanje 100 grama kokaina, te njegovo ilegalno uzimanje za što mu je prijetila zatvorska kazna do pet godina. Daum je pristao na novčanu kaznu u iznosu 10.000 eura, koju je donirao jednom od socijalnih programa.

Nakon suđenja napustio je Njemačku i preuzeo turski Bešiktaš koji je vodio jednu sezonu, a nakon kratke avanture u bečkoj Austriji vratio se u Tursku, ali u Fenerbahče.

Sand napušta Schalke

Bivši napadač danske nogometne reprezentacije, Ebbe Sand (33) na koncu ove sezone napustit će redove njemačkog bundesligaša Schalkea 04 i vratiti se u domovinu.

Sand će u prvoligašu Silkeborgu brinuti za razvoj mladih nogometaša i bit će prvi asistent treneru, Viggu Jensenu. Danski napadač član je Schalkea već sedam sezona, a od nacionalne vrste oprostio se nakon Europskog prvenstva 2004. godine. Za reprezentaciju je u 66 nastupa postigao 22 pogotka. Karijeru je započeo u Hadsundu (1977-92), a prije dolaska u Bundesligu sedam sezona je bio član Brondbya.

 

Pročitajte više