David Silva potpisao za Man City: "Sad ćemo se boriti za naslov prvaka!"

VALENCIA je ostala bez još jedne velike zvijezde. Nakon što im je Barcelona ugrabila Davida Villu i Juana Matu, David Silva se odlučio preseliti na Otok. 24-godišnji španjolski reprezentativac potpisao je četverogodišnji ugovor s Manchester Cityjem.

"Najprije želim zahvaliti Valenciji i svim lojalnim navijačima, svojim suigračima i osoblju kluba. U Valenciji sam uživao šest godina, otkrili su me kao nogometaša i uvijek će za mene biti poseban klub. Ali došlo je vrijeme za nove izazove", poručio je Silva preko službene stranice Cityja.

"Oduševljen sam što ću igrati u Engleskoj za Manchester City. Vjerujem da je Premiership jedno od najjačih natjecanja na svijetu i želim donijeti uspjeh Cityju i osvajati trofeje za svoj novi klub", kazao je Silva, koji je bio među ključnim igračima Španjolske na Euru 2008., ali na ovom SP-u je pomalo nestao s izbornikovog radara.

No, Roberto Mancini ne dvoji da je dobio veznjaka svjetske klase. "Vjerujem da Silva može ostaviti dubok trag u Cityju. Kad smo potpisali ugovor s njim, pokazali smo cijelom svijetu da nas zanimaju samo najbolji igrači i da ćemo se boriti za osvajanje naslova prvaka Premiershipa. Kad igrači vide što se događa u Manchester Cityju, privlači ih ambicioznost našeg projekta", kaže Mancini.

Pročitajte više