David Villa dostiže Raulov rekord

BRILJANTNI Valencijin napadač David Villa sve je bliže rušenju rekorda Raula Gonzaleza, najboljeg strijelca u povijesti španjolske nogometne reprezentacije.

S dva nova pogotka u pobjedi protiv Belgije (5-0) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010., Villa je došao do ukupno 33. gola u dresu “furije” u 51. nastupu. Realov kapetan Raul odigrao je točno dvostruko više utakmica za reprezentacijku (102), postigavši pritom 44 pogotka.

No, Villin je prosjek u ovome trenutku impresivniji, postiže 0.65 pogodaka po utakmici za reprezentaciju, u usporedi s Raulovih 0.43 gola u prosjeku. A kad se uzme u obzir da Villa ima tek 27 godina i da će vjerojatno još dosta dugo igrati za reprezentaciju, vrlo je vjerojatno da će zasjesti na čelo poretka najboljih strijelaca španjolske reprezentacije u povijesti.

Osim Ville, u pobjedi protiv Belgije u La Coruñi je briljirao i njegov klupski suigrač David Silva koji je također dva puta zatresao suparničku mrežu. Njegov je nastup posebno razveselio izbornika europskih prvaka Vicentea del Bosquea.

"Silva na Kupu konfederacija nije bio u najboljoj formi, sretan sam što je sada ponovno dobar", prenosi Marca izjavu Del Bosquea koji je sličnu igru reprezentacije najavio i za srijedu kada Španjolce u Meridi očekuje okršaj protiv Estonije.

Pročitajte više