David Villa: Kad ja zabijam, Valencia pobjeđuje

VALENCIJIN stroj za golove David Villa poslao je upozorenje Chelseaju uoči njihovog međusobnog ogleda u četvrtfinalu Lige prvaka. "Kad ja zabijam, momčad pobjeđuje. To ćemo pokazati u Londonu", kaže Villa.

"Ovo je ključan trenutak za nas i moramo biti potpuno spremni i u najboljoj mogućoj formi ako želimo pobijediti Chelsea. To je momčad s mnogo kvalitetnih igrača i iskusnim trenerom koji u svakoj utakmici ide po pobjedu. Ako dođem u priliku za gol moram biti potpuno fokusiran i staviti loptu u mrežu. To je ono što se od mene očekuje", rekao je Villa u intervjuu za engleski tabloid The Sun.

Villa ne podcjenjuje snagu Chelsea, ali uvjeren je da će njegova momčad izboriti pravo nastupa u polufinalu.

"Svjesni smo da nam neće biti lako i da za prolaz moramo svladati jednu od najjačih ekipa u Ligi prvaka. Ali vjerujemo u svoj uspjeh i prolaz u polufinale. Chelsea je jaka momčad s čvrstom obranom, ali ja ću dati sve od sebe u kako bi što bolje predvodio napad tako da njihovi braniči ne mogu predahnuti ni na trenutak. Njihova me snaga samo čini odlučnijim. Pun sam samopouzdanja sad kad sam opet u golgeterskoj seriji. Imali smo dovoljno vremena za odmor i pripreme tako da ćemo na Stamford Bridge izaći u punoj formi", kaže Villa.

Igrači Chelsea, s druge strane, nisu imali baš previše vremena za odmor i upravo bi u tome Valencia mogla tražiti prevagu.

"Chelsea u svojoj momčadi ima puno internacionalaca koji su proteklih tjedana igrali reprezentativne utakmice, dok su se naši igrači napokon potpuno oporavili od ozljeda i u punoj su fizičkoj spremi. Ovo je za nas najvažniji mjesec sezone. Igramo dvije utakmice Lige prvaka protiv Chelsea, a u prvenstvu se susrećemo s najvećim konkurentima za naslov prvaka, Real Madridom i Sevillom. Ishod utakmica protiv Chelsea će sigurno utjecati i na prvenstvene susrete, stoga moramo dati sve od sebe kako bi ih pobijedili. Ako prođemo u polufinale Lige prvaka, bit će to jedan ogroman moralni podstrek za prvenstvene utakmice", smatra Villa.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više