David Whitley za Index.hr: Sad svi primjećuju Giričeka

 
 
 
Gooden je bio poznato ime koje je ispunjavalo presušnu potrebu kluba za "post playerom". Miller je odmah postao najbolji unutrašnji igrač Magica.
 
Giriček je služio gotovo kao bonus u trejdu, ali očito ne i za čelništvo kluba. Kako su ostali bez Millera, trebala im je zamjena. Doc Rivers rekao je kako su znali da Giriček zna pucati. Ono što ih je iznenadilo je Giričekova "all-around" igra.
 
Za Giričeka nisu postavljene akcije, ali on pronalazi prilike da šutira. Impresivna su i njegova dodavanja i skokovi.
 
 
Glasine koje ga prate iz Memphisa su da je nekonzistentan i nepouzdan u obrani. Moje mišljenje je, hej, niti jedan igrač nije savršen. Pogotovo ako je dečku ovo prva sezona u ligi.
 
On očito ima vještine. I još bitnije, ima pravi stav.
 
 
Sve što mu nedostaje da postane novi Peđa Stojaković je konzistentnost.
 
Činjenica da je odmah stavljen u prvu petorku dokazuje kakvo mišljenje čelnici kluba imaju o Giričeku, ali i koliko su očajni.
 
Ozljeda Granta Hilla jako je oštetila klub. Skoro da bi bilo bolje da ode u mirovinu, kako bi klub mogao ići dalje. Mislim da mu je ostao samo jedan pokušaj povratka. Bilo bi odlično da se u potpunosti oporavi, ali teško je zamisliti da se takvo što dogodi.
 
U najboljem slučaju koristit će ga kao što su ga koristili ranije ove sezone. Ne više od 20 do 25 minuta, s time da neke utakmice uopće ne igra.
 
Dakle čak i po optimističnom scenariju po Hilla, ne mislim da će Giričeku oduzeti puno minutaže.
 
 

Pročitajte više