Davis Cup: Amerikanci strahuju od jake Hrvatske

IAKO američka Davis Cup reprezentacija u 1. kolu Svjetske skupine igra protiv Hrvatske predvođena velikim teniskim imenima kao što su Andy Roddick i Andre Agassi, Amerikanci su vrlo oprezni u najavama tog susreta, budući da naši tenisači Ivan Ljubičić i Mario Ančić igraju u životnoj formi.

Online izdanje Houston Chroniclea piše kako su se SAD i Hrvatska dosad u Davis Cupu susrele jednom u 2003., pri čemu je Hrvatska odnijela pobjedu, ali odmah dodaje kako je tada igrala njihova B reprezentacija, bez najvećih zvijezda američkog tenisa.

Amerikanci su u međuvremenu ojačani za Andrea Agassija i Andya Roddicka, a Hrvatska je ostala bez osvajača Wimbledona, Gorana Ivaniševića.

No, Hrvatska i bez Gorana predstavlja opasnu prijetnju, ponajviše zbog Ivana Ljubičića, koji ove sezone igra svoj najbolji tenis u karijeri. Ove je godine, piše Houston Chronicle, Ljubičić igrao u čak četiri finala, pri čemu je tri izgubio od prvog igrača svijeta, nedodirljivog Rogera Federera.

Podsjetimo, Federer se morao dobrano namučiti kako bi svladao našeg Ljubičića u zadnja dva finala (Rotterdam, Dubai), dok mu Agassi u polufinalu Dubaija nije predstavljao velik problem (6:3, 6:1).

Ančić je pak pokazao da je u dobroj formi plasmanom u finale ATP Scottsdalea, piše Chronicle, pa dodaje kako američka Davis Cup reprezentacija nije bez problema; Roddick se još uvijek oporavlja od ozljede gležnja, dok je nastup Andrea Agassija prvi u Davis Cupu nakon četiri godine.

U parovima će za SAD igrati braća Bob i Mike Bryan, koji još uvijek nisu upisali pobjedu na ATP turnirima.

Davis Cup dvoboj 1. kola Svjetske skupine SAD-Hrvatska igra se od 4. do 6. ožujka u Carsonu pokraj Los Angelesa, a za našu će reprezentaciju osim Ljubičića i Ančića zaigrati Roko Karanušić i Željko Krajan.

Pročitajte više