DAVIS CUP, HRVATSKA - KAZAHSTAN 2:1 Dodig i Mektić slavili preokretom, polufinale na vidiku

Foto: Hina / Sanjin Strukić/Pixsell

HRVATSKA vodi s 2:1 protiv Kazahstana u četvrtfinalu Davis Cupa. Ivan Dodig i Nikola Mektić preokretom su srušili Timura Khabibulina i Aleksandra Nedovjesova 3:1 (6:7, 6:4, 6:4, 6:2) u Varaždinu i napravili vjerojatno ključni korak prema velikog uspjehu.
 
Polufinale je u rukama Marina Čilića, koji je u prvom meču pobijedio Dmitryja Popku s 3:0 (6:2, 6:1, 6:2), a u nedjelju bi pobjedom nad Mihailom Kukuškinom, koji je svladao Bornu Ćorića s 1:3 (6:3, 6:7, 4:6, 2:6), odveo Hrvatsku među četiri najbolje reprezentaciju u Davis Cupu. 
 
 
Početak trećeg meča u Varaždinu nije obećavao za momčad Željka Krajana. Gosti su odmah osvojili break, hrvatski dvojac uzvratio u četvrtom gemu, ali već u sljedećem napravio novi propust i izgubio servis. Ipak, Dodig i Mektić uspjeli su se vratiti i u šestom gemu uzeti drugi break, pa je prvi set riješen u tie-breaku, gdje su Kazahstanci uz tri breaka slavili sa 7:2 i poveli u setovima.
 
 
No, naši tenisači nisu se predali, naprotiv, već su dodali gas i preokrenuli cijelu situaciju u sljedeća tri seta. U trećem gemu drugog seta uz samo jedan izgubljeni poen Dodig i Mektić stigli su do breaka, koji su sačuvali do kraja i sa 6:4 izjednačili na 1:1. 
 
Identični scenarij viđen je i u trećem setu. Ponovno su hrvatski igrači oduzeli servis protivnicima u trećem gemu te bez izgubljenog poena kasnije potpisali novih 6:4, za totalni preokret i velikih 2:1.
 
 
Uslijedio je četvrti set, u kojem su Khabibulin i Nedovjesov ponovno pali u trećem gemu i izgubili servis, a nakon toga i u petom, kada su Dodig i Mektić poslije 30:30 podigli razinu igre i praktički razbili otpor protivnika. Na kraju je naš dvojac servirao za konačnih 6:2 i preživio je čak četiri break lopte te uspio završiti posao do kraja i donijeti Hrvatskoj zlatnu pobjedu na putu do polufinala natjecanja.
 
 
 
 

Pročitajte više