Davis Cup: Ljubičić i Elseneer otvaraju

DVOBOJ Davis Cupa između Hrvatske i Belgije za ostanak u Svjetskoj skupini, koji se od petka do nedjelje održava u Rijeci, otvorit će Ivan Ljubičić i Gilles Elseneer, odlučeno je ždrijebom.

Dosad je Ljubičić dva puta u karijeri igrao s Elseneerom, posljednji puta 2001. u Grenobleu kada je Ljubičić dobio 2-1 u setovima. Da je Ljubičić veliki favorit u ovom meču, osim renkinga, govori i iskustvo u Davis Cupu. Ljubičić, čiji je renking za 102 mjesta bolji od Belgijančevog, odigrao je u Davis Cupu 32 meča, a Elseneer tek četiri, od čega dva u pojedinačnoj konkurenciji. Posljednji puta Elseneer je za Belgiju igrao protiv Zimbabvea 2002. godine.

Nakon Ljubičića na teren Dvorane mladosti izaći će Mario Ančić, koji će se suprostaviti Olivieru Rochusu, od kojeg je izgubio ove godine u 1. kolu US Opena.

U subotu su na rasporedu parovi. Brončani s OI u Ateni Ljubičić i Ančić idu na Kristofa Vliegena i Dicka Normana, kojima je ovo prvi nastup u paru u Davis Cupu.

U nedjelju, posljednjeg dana, Ljubičić će igrati protiv Rochusa, kojeg je dobio prošle godine u Milanu, a Ančić će na Elseneera.

Belgijanci su Rijeku doputovali bez svojeg najboljeg igrača Xaviera Malissea. Igra se na brzoj podlozi, što bi trebalo pogodovati hrvatskim reprezentativcima.

Pročitajte više