Davis Cup: Španjolci i Nijemci, te Česi i Argentinci izjednačeni nakon prvog dana

TENISAČI Izraela poveli su s 2:0 protiv Rusije u četvrtfinalu Davis Cupa. Nakon posve iznenađujuće pobjede Harela Levyja nad Andrejevim, drugi bod je domaćinu donio Dudi Sela.

Najbolji izraelski tenisač je svladao Mihaila Južnija 3:6, 6:1, 6:0, 7:5. Nevjerojatan pad u igri se dogodio kod labilnog ruskog tenisača nakon što je dobio prvi set.

Naime, u naredna dva seta je osvojio samo jedan gem, da bi četvrti otvorio s 3:0, što je moglo naznačiti da će meč ipak otići u peti set. No, Južnij je propustio break prednosti, a Sela je i tu dionicu dobio (7:5) za velikih 2:0 Izraela nakon prvog dana.

Češka je povela protiv Argentine nakon što je Tomaš Berdych spasio 2:1 u setovima, te na kraju potvrdio status favorita protiv klasičnog igrača zemlje, Juana Monaca, pobijedivši 6:4, 2:6, 2:6, 6:3, 6:2. Meč se igra u dvorani (tepih), u Ostravi.

Španjolska povela protiv Njemačke

Tenisači Španjolske i Izraela poveli su, nakon prvih četvrtfinalnih mečeva u petak, u Davis Cupu, s 1:0, protiv Njemačke, odnosno Rusije.

Bez svog najboljeg igrača Rafaela Nadala, branitelji naslova Španjolci, dočekali su u Marbelli Njemačku, u čijem sastavu, pak, nema Tommyja Haasa.

Dakako, Španjolci su izabrali zemlju za podlogu, a u prvom meču je velikih problema imao Fernando Verdasco, bez obzira što je protiv Andreasa Becka dobio prvi set 6:0. Odjednom se našao u zaostatku 2:1 u setovima, ali je nakon toga preuzeo svu kontrolu meča, te je u četvrtom i petom setu suparniku prepustio samo tri gema.

Rusija u Izraelu igra bez najboljeg igrača Nikolaja Davidenka, a već nakon prvog meča je Harel Levy gurnuo Ruse u još veće probleme, budući je svladao prvi reket gostiju Igora Andrejeva 6:4, 6:2, 4:6, 6:2.

Kohlschreiber vratio Nijemce u igru  
 
Njemački tenisač Philipp Kohlschreiber vratio je svoju Davis Cup reprezentaciju u igru, na četvrtfinalnom gostovanju kod Španjolske u Marbelli.

Nakon što je Fernando Verdasco dobio prvi meč protiv Andreasa Becka, premda je gubio 2-1 u setovima, u drugom ogledu nije bilo nikakve neizvjesnosti.

Kohlschreiber je dominirao tijekom cijelog meča protiv Tommyja Robreda, te je slavio 6:3, 6:4, 6:4, u meču u kojem nije ispustio niti jedan svoj servis.

Premda se igra na zemljanoj podlozi, Nijemci nakon ove pobjede mogu razmišljati čak i o polufinalu, te pobjedi protiv prošlogodišnjih osvajača Davis Cupa. Bez Rafaela Nadala i Davida Ferrera Španjolci su apsolutno ranjivi, čak i kao domaćini ovog ogleda.

Del Potro munjevito izjednačio 
 
Juan Martin del Potro, peti tenisač na svijetu, nije imao nikakvih problema izjednačiti na 1-1 nakon prvog dana četvrtfinalnog Davis Cup ogleda Češke i Argentine.

Nakon što je Tomaš Berdych u pet setova pobijedio Juana Monaca i tako domaćinu u Ostravi donio prednost od 1:0, Del Potro je za samo jedan sat i 43 minute pobijedio Ivu Minara 6:1, 6:3, 6:3.

Tako su aktualni doprvaci Davis Cupa izjednačili nakon prvog dana, a spomenimo da su Argentinci u Češku došli bez svog drugog reketa, Davida Nalbandiana, koji je već duže vrijeme izvan pogona zbog ozljede.

Davis Cup, četvrtfinale, nakon prvog dana:

Španjolska - Njemačka 1:1

Verdasco - A. Beck 6:0, 3:6, 6:7(4), 6:2, 6:1

Robredo - Kohlschreiber 3:6, 4:6, 4:6

Izrael - Rusija 2:0

Levy - Andrejev 6:4, 6:2, 4:6, 6:2

Sela - Južnij 3:6, 6:1, 6:0, 7:5

Češka - Argentina 1:1

Berdych - Monaco 6:4, 2:6, 2:6, 6:3, 6:2

I. Minar - Del Potro 1:6, 3:6, 3:6

Pročitajte više