Davis Cup: Argentini prvog dana 2:0 prednost nad Kazahstanom


U PRVOM ogledu četvrtfinala teniskog Davisova Cupa Argentina je dvjema lakim pobjedama stigla do uvjerljive 2:0 prednosti protiv Kazahstana.

Dvoboj između Argentine i Kazahstana, koji se igra u glavnom gradu Argentine Buenos Airesu, počeo je dan ranije u odnosu na preostala tri četvrtfinalna susreta. Juan Monaco i Juan Martin Del Potro upisali su lagane pobjede protiv Andreja Golubjeva odnosno Mihaela Kukuškina.

Prvi su na teren izašli prvi reket Kazahstana Golubjev i drugi reket Argentine Monaco. U prvom je setu samo bilo pitanje vremena kada će Monaco oduzeti servis Kazahstancu jer je od prvog gema dominirao igrom te konstantno prijetio break prilikama. Break odluke u prvom setu dogodio se u šestom gemu, nakon čega Argentinac nije imao problema sa zadržavanjem svog servisa do kraja seta. Potpuni raspad sistema dogodio se Kazahstancu u drugom setu koji je Monaco dobio sa 6-0. Treći set je donekle bio "neizvjestan", ali je svejedno jedan break bio dovoljan da Monaco donese prvi bod Argentini s konačnih 6:3, 6:0, 6:4. Spomenimo samo da Golubjev nijednom nije uspio oduzeti servis Argentincu dok je ovaj njemu to učinio pet puta.

U drugom susretu nije bilo ni najmanje neizvjesnosti s obzirom da je Del Potro "poderao" Kukuškina. Argentinac je riješio Kukuškina za nešto malo više od dva sata igre s više nego uvjerljivih 6-2, 6-1, 6-2. Argentinac je čak osam puta oduzimao servis suparniku dok je Kazahstanac to učinio jednom.

U petak slijedi igra parova nakon koje se može očekivati da će Argentina postati prvi polufinalist Davisova kupa te će opušteno moći čekati rezultat iz Švedske gdje gostuje Srbija. S obzirom da za Švedsku ne nastupa Robin Soderling, možemo očekivati da će prvi polufinalni par ovogodišnjeg izdanja Davisova kupa činiti Srbija i Argentina.

Pročitajte više