De Jong: De Ligt će jednog dana postati igrač Barcelone

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON sjajne zajedničke prošle sezone u Ajaxu nogometni put razdvojio je Frenkieja de Jonga i Matthijsa de Ligta. Veznjak je otišao u Barcelonu, a branič u Juventus.

De Ligt je također bio blizu Barce, ali je na kraju završio u Torinu. Međutim, njegov bivši suigrač vjeruje da je pitanje vremena kad će zaigrati na Nou Campu.

"Činjenica da je otišao u Italiju ne mijenja moju viziju da će u narednim godinama doći u Barcelonu. Ide mu dobro u Juventusu, ali vjerujem da će jednog dana postati igrač Barce", rekao je De Jong za De Telegraaf. 

Također, De Jong je i sam zadovoljan dosadašnjim nastupima u Barci, iako, kako tvrdi, još nije u formi iz Ajaxa.

"Sretan sam i sve je sjajno u Barceloni. Grad je prekrasan, a u prosincu vam ne trebaju rukavice. Pokazao sam svoju kvalitetu, ali radim naporno kako bih bio još bolji jer nisam toliko dominantan kao u Ajaxu", priznao je reprezentativac Nizozemske i jedan od najboljih veznjaka na svijetu.

De Jong i Ajax su doslovce minute dijelile od finala Lige prvaka prošle sezone.

"Proganjale su me ta posljednja minuta protiv Tottenhama i eliminacija. Nakon što smo izbacili Real i Juventus, trebali smo igrati u finalu. I dalje smatram da je to ispadanje od Tottenhama bilo nepravedno, ali to je nogomet", zaključio je De Jong. 

Pročitajte više