LIGE PETICE

De Ligt: Smiješne su mi neke priče oko mog transfera

NAKON što je Matthijs De Ligt u spektakularnom transferu prešao u Juventus iz Ajaxa, ispred stadiona torinskog kluba čuli su se povici "Mino Raiola, Mino Raiola".

Tako su tifozi Stare dame zahvalili igračevom menadžeru koji je jedan od najzaslužnijih za veliki posao, najviše zbog sjajnih odnosa s klupskim čelnikom Pavelom Nedvedom.

Međutim, 19-godišnji nizozemski stoper tvrdi da Raiola nije previše utjecao na njega.

"Jako su me iznenadile i pogodile kritike onih ljudi koji su smatrali da trebam otići u Barcelonu. Na kraju sam ja taj koji odlučuje. Smatram jako korisnim što pored sebe imam osobu koja vodi računa o mojim interesima. Mino sjajno poznaje prilike u svijetu nogometa, oduvijek je znao kako se nositi s velikim klubovima. Najbolji je agent na svijetu i zato sam ga izabrao, jer sam znao da će učiniti sve da budem sretan", započeo je De Ligt pa dodao:

"Nasmijem se svaki put kad čujem da me on nagovorio da pređem u Juventus. Ne, on mi je samo predočio sve elemente da donesem odluku. Naravno, ima i Raiola svoje mišljenje, međutim, na kraju sam isključivo ja odlučio gdje nastavljam karijeru i samo sam ga obavijestio o tome", rekao je De Ligt za Telegraaf.

Juventus ga je platio 75 milijuna eura, zarađivat će 7,5 milijuna eura po sezoni i još 4,5 milijuna eura kroz lako ostvarive bonuse.

"U Nizozemskoj se čude što nisam izabrao odlazak u Kataloniju, svakakve priče su na tu temu ispričane. Juventus baš vjeruje u mene, učinio je da se osjećam poželjnim. Uostalom, u Italiji se njeguje kult defenzivaca, bit će to sjajna škola za mene."

Nakon finala UEFA-ine Lige nacija između Portugala i Nizozemske prišao mu je Cristiano Ronaldo, njegov idol iz djetinjstva, uz riječi "dođi u Juventus." To ga je nagnalo na odabir talijanskog kluba, između ostalog.

"Sve je završeno do sredine srpnja, a znamo da se neki od najvećih poslova završavaju u kolovozu", zaključio je De Ligt.

Pročitajte više