Debakl Tudora u kupu. Marseille šokantno ispao od ogromnog autsajdera

Foto: EPA

MARSEILLE je u četvrtfinalu Kupa Francuske kod kuće na penale ispao od drugoligaša Annecyja. Utakmica je u regularnom vremenu završila 2:2. Uoči utakmice Marseille je bio ogroman favorit na kladionicama. Tudorova momčad dobro je krenula i već nakon pola sata je imala vodstvo. Clauss je u 29. minuti pronašao Jordana Veretouta, koji je pogodio za vodstvo Marseillea.

No u drugom su se poluvremenu gosti vratili i došli do preokreta. Dion Moise Sahi u 53. je minuti s desnog krila ušao na lijevu nogu, obrana Marseillea kao da ga nije preozbiljno shvatila, a on je potegnuo s ruba kaznenog prostora i pogodio dalji kut mreže Paua Lopeza. Šest minuta kasnije uslijedio je novi šok za Tudorovu momčad. Iz kornera je ubacio Demoncy, a najviši je u sredini bio Kevin Mouanga, koji je glavom pogodio za 1:2.

Mughe donio nadu u 96. minuti

Imao je Marseille u 85. minuti šansu da iz penala stigne do izjednačenja. Veretout je izborio kazneni udarac, a Alexisu Sanchezu je obranio gostujući vratar Thomas Callens. Tudor je u sudačkoj nadoknadi drugog dijela napravio vrlo bitnu zamjenu.

Ubacio je u igru Francois-Regisa Mughea umjesto Vitinhe, a upravo je to bio ključan potez regularnog dijela utakmice. Mughe je pogodio u 96. minuti za 2:2 te se odmah išlo u raspucavanje na penale. Raspucavanje jedanaesteraca išlo je u osam serija, a u zadnjoj je neprecizan za Marseille bio Balerdi.

Tudor je iz kupa ispao nakon teškog poraza u prvenstvu od prvoplasiranog PSG-a 3:0. Tim je porazom, također na svom Velodromeu, umanjio šanse za osvajanje naslova prvaka Francuske. No još je uvijek na drugom mjestu u prvenstvu i gotovo je siguran sudionik nekog od europskih natjecanja sljedeće sezone.

Pročitajte više