Dechamps: Pred nama je nemoguća misija

JUVENTUSOV trener Dider Deschamps tvrdi kako je "nemoguća misija" vratiti se u Seriju A već sljedeće sezone. U petak navečer je Juventus zbog skandala oko namještanja utakmica kažnjen vraćanjem u drugu ligu te će sezonu početi s minusom od 30 bodova.

"Teško će biti vratiti se u Seriju A za godinu dana. S 30 bodova kazne to je zaista nemoguća misija." - kazao je Francuz.

No, legendarni Juventusov veznjak ne kani odustati, te od svoje momčadi očekuje naporan rad kako bi se vratio na mjesto koje im pripada, u vrh talijanskog nogometa.

"Možda će nam trebati dvije sezone, no odsad pa nadalje morat ćemo dati sve od sebe kako bi u tome uspjeli, naprosto moramo." - dodao je Deschamps.

Juventusu su oduzeta i dva posljednja naslova talijanskog Scudetta, a očekuje se da će većina zvijezda napustiti klub.

Odlaske su najavili Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Gianluigi Buffon, Mauro Camoranesi, Lilian Thuram, David Trezeguet, Patric Vieira, Emerson, Zlatan Ibrahimović i Pavel Nedved.

Novi predsjednik Juventusa Giovanni Cobolli Gilliinsisted je uvjeren kako će ipak većina igrača ostati.

"Moja je želja da nekoliko važnih igrača ostane u momčadi. Svjestan sam kako će im biti teško igrati u drugoj ligi, te dostizati prednost od 30 bodova. Ipak, ako žele otići, zainteresirani klubovi će za njih morati platiti punu cijenu." - najavio je predsjednik Juventusa, a zasad je samo Alessandro Del Piero potvrdio svoj ostanak.

S.H.

Pročitajte više