Dejan Savičević

Dejan Savičević pod istragom je za dva kaznena djela

Foto: Profimedia

PREDSJEDNIK Nogometnog saveza Crne Gore Dejan Savičević pod istragom je zbog sumnje da je krivotvorio dokumente i utajio porez i doprinose. Kako piše crnogorski portal Press, Savičević je u siječnju i veljači prijavljen za ova kaznena djela i trenutno se skupljaju dokazi ne bi li se utvrdilo imaju li te optužbe temelj.

“Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je 17. siječnja ove godine podnijeta kaznena prijava od strane Milete Šćepanovića (nogometni sudac), protiv Dejana Savićevića, predsjednika Nogometnog saveza Crne Gore, i Radojice Kruščića, predsjednika Sudačke komisije saveza Crne Gore, za kazneno djelo krivotvorenje isprave", priopćili su iz tužilaštva. Savičević je početkom veljače prijavljen anonimno i zbog utaje poreza i doprinosa.

Savičević je najbolji crnogorski nogometaš svih vremena. Nadimak "Genije" zaradio je igrajući za Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio Ligu prvaka. Prvak Europe postao je kasnije i s Milanom. Dužnost predsjednika crnogorskog saveza obavlja od 2004. godine.

 

 

Pročitajte više