hajduk u europi

Deklasirali Albance i idu na Hajduk: Tko je momčad koja čeka Bile u 2. pretkolu?

Foto: Screenshot Twitter

LATVIJSKI Ventspils napravio je ogroman korak prema drugom pretkolu Europa lige i vjerojatnim dvobojima s Hajdukom. U prvom susretu prvog pretkola Ventspils je na domaćem terenu svladao albansku Teutu 3:0.

Vodstvo Latvijcima donio je Ukrajinac Sergijčuk u petoj minuti. Teuta, za koju je cijeli susret odigrao Tomislav Bušić, u većem je dijelu susreta bila ravnopravan rival, imali su Albanci svoje šanse, no nisu ih iskoristili.

Gosti su se dobro držali do posljednjih 15 minuta igre, a onda su brutalno kažnjeni za sve promašaje. Najprije  je u 78. zabio Ulimbaševs, a potom je u 88. minuti poentirao nigerijski veznjak Aiyegun, inače najbolji igrač i prva zvijezda Latvijaca.

Latvijci su rezultatski pregazili goste, ali statistika kaže da je susret bio ravnopravan. Ventspils je uputio 13 udaraca na gol, od toga 4 u okvir, od čega su zabili tri gola. Albanci su se vrlo dobro držali prvi dio i imali 12 udaraca i tri u okvir, no nijedan nije odsjeo u mreži Ventspilsa.

Uzvrat je na rasporedu 18. srpnja, a pravo čudo bi se moralo dogoditi da Ventspils ne izbori 2. pretkolo i dvoboj s Hajdukom.

Ventspils je relativno mlad klub. Nastao je 1997. fuzijom FK Vente i FK Nafte, no u svojih 22 godine postojanja uspjeli su se nametnuti kao ponajbolji klub Latvije. Osvojili su čak šest prvenstava i imaju sedam Kupova.

Vrijednost momčadi po Transfermarktu je 4.800.000 eura, a trener im je Crnogorac Dejan Vukičević. Nakon 19 odigranih kola tek su četvrti u latvijskom prvenstvu i zaostaju već velikih 11 bodova za prvoplasiranom Rigom. Stalni su član europskih kupova.

Pročitajte više