Del Bosque izostavio Raula s popisa reprezentativaca

IZBORNIK španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque popisao je kandidate uoči kvalifikacijsih dvoboja za SP 2010. godine protiv Turske.

Na popisu nema Raula Gonzaleza, napadača madridskog Reala, kojega je španjolska javnost svakako očekivala u krugu reprezentativnih kandidata obzirom na najnoviju medijsku kampanju, koja je opet, pokazuje se, završila neuspjehom.

Rani komentari iz Španjolske govore da nakon ovakvog ishoda i činjenice da ga pod državni stijeg nije pozvao niti trener s kojim je uzorno surađivao u Realu za Raula više nema povratka. Pogotovo se to dade zaključiti nakon što je Del Bosque na popis uvrstio Daniela Guizu, koji igra u vrlo oscilirajućoj formi za turski Fenerbahče.

Raul je u reprezentativnom dresu skupio 102 nastupa i 44 gola.

Novo je ime na popisu europskih prvaka zato vratar Villarreala Diego Lopez, koji će biti treći izbor Del Bosqeu za mjesto na golu nakon Ikera Casillasa i Josea Reine. Novi je to dokaz dobrog rada s vratarima u Villarrealu, odakle se Pepe Reina i otisnuo u Liverpool. Prije toga, od 2005. do 2007. godine, Lopez je bio zamjena Casillasu u Realu.

Španjolci 28. ožujka dočekuju Turke, polufinaliste s Eura u Austriji i Švicarskoj, u Madridu, dok četiri dana kasnije (srijeda) gostuju u Isanbulu.

Na Del Bosqueovu popisu su:

Vratari: Iker Casillas (Real Madrid), Jose Reina (Liverpool), Diego Lopez (Villarreal),

Braniči: Raul Albiol (Valencia), Alvaro Arbeloa (Liverpool), Joan Capdevila (Villarreal), Juanito (Real Betis), Carlos Marchena (Valencia), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid),

Veznjaci: Xabi Alonso (Liverpool), Sergi Busquets (Barcelona), Xavi Hernandez (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Marcos Senna (Villarreal), Santiago Cazorla (Villarreal), Albert Riera (Liverpool), David Silva (Valencia),

Napadači: Fernando Torres (Liverpool), Daniel Guiza (Fenerbahce), David Villa (Valencia), Fernando Llorente (Athletic Bilbao).

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više