Del Horno: Chelsea nije što je nekad bio

PREMA mišljenju braniča Valencije Asiera Del Horna, Jose Mourinho je svoju momčad ove sezone odveo - korak unatrag.

Del Horno valjda zna o čemu govori s obzirom da se Valenciji prošlog ljeta pridružio upravo iz Chelsea, a sutra će se na Stamford Bridgeu još jednom susresti sa svojim bivšim suigračima u četvrtfinalu Lige prvaka.

"Chelsea ove sezone nije tako uravnotežena momčad kao što je nekad bila. Igrajući s rombom u veznom redu i dva napadača izgubili su protok igre i ne uspjevaju nametnuti svoj tempo. Puno su pali u igri u odnosu na Manchester United. Ne mogu nam ništa dok nemaju loptu u nogama, a mi si ne smijemo dopustiti da propustimo prilike koje nam se ukažu", rekao je Del Horno u razgovoru za Sun.

Ako je vjerovati Valencijinom braniču, Quique Flores će na Stamford Bridge poslati defenzivnu formaciju, jer je ključ pobjede nad Chelseajem dobra obrana.

"Ako izvučemo remi na Stamford Bridgeu moramo ih pobijediti na Mestalli. Ključna stvar u igri protiv Chelsea je obrana. Moramo igrati koncentriranu obranu i izbjegavati pogreške u zadnjem redu", govori Del Horno.

Del Horno je jedan od onih koji su se napokon oporavili od ozljeda, ali Valencija će ipak morati igrati bez Morientesa, Baraje, Edua, Gavilana i Regueira, a utakmicu će propustiti i suspendirani Navarro i Marchena. Predsjednik kluba Juan Soler se ipak ne opterećuje izostankom velikog broja igrača.

"Usprkos ozljedama igramo jako dobro i jedva čekamo utakmicu protiv Chelsea. Dobro poznamo njihovu igru, navikli smo ih se gledati na televiziji i ove će dvije utakmice pokazati točno gdje se nalazimo i kako stojimo. Imamo velike nade u prolaz", govori Soler.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više