Del Porto Ančiću podario pola "bicikla"

MARIO ANČIĆ poražen je od Juana Martina del Potra u 2. kolu posljednjeg ovogodišnjeg ATP turnira iz Masters Serije koji se igra u Parizu.

Nakon sat i osamnaest minuta bilo je 6:0, 6:4 za argentinskog tenisača, inače devetog nositelja turnira.

Del Potro je autoritativno krenuo u meč i nakon 23 minute ostavio Ančića na nuli sa samo devet osvojenih poena u prvom setu. Niz je bio i više nego dojmljiv, prvom iskorištenom break loptom Argnetinac je poveo 1:0, drugom je bilo 3:0, a nakon četvrte ponuđene, odnosno treće iskorištene, Del Potro je kod 5:0 uspješno servirao za osvajanje prvog seta.

U drugoj je dionici igre hrvatski tenisač pokazao više pribranosti, a ključnim za ishod meča se pokazao treći gem u kojem je ispustio prednost na svojem početnom udarcu.

Del Potro koji lovi nastup na posljednjem turniru sezone, Masters Cupu u Šangaju u 3. će kolu pariškog 2.27 milijuna eura vrijednog turnira igrati protiv boljeg iz meča sunarodnjaka Davida Nalbandiana i Nijemca Nicolasa Kiefera. Kiefer je, podsjećamo, u prvom kolu iz turnira izbacio Ivu Karlovića.

Dodajmo da je Francuz Gael Monfils prvi izborio plasman u osminu finala. U 2. je kolu svladao Juana Monaca dva puta po 6:4.

ATP Pariz, 1. kolo:

Del Potro (9) - Ančić 6:0, 6:4

Ljubičić – Troicki 6:3, 6:4

Soderling – Ouanna 6-3, 6-4

Kohlschreiber – Južnij 6:1, 6:4

2. kolo:

Monfils (16) – Monaco 6:4, 6:4

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više