Delaš jedini dvoznamenkast u porazu juniora od Španjolaca

HRVATSKI košarkaši, igrači do 20 godina, u trećem su nastupu na Europskom prvenstvu, koje se održava u našoj zemlji, doživjeli i prvi poraz.

Bolja od izabranika Borisa Kurtovića u Makarskoj je bila reprezentacija Španjolske sa 64:59. Hrvatska je na taj način ostala bez prvog mjesta u skupini D i u drugi će krug, u skupinu s Rusijom, Francuskom i Italijom, prenijeti samo pobjedu protiv Slovenije.

Prvo je poluvrijeme obilježila slaba igra u napadu i nizak postotak šuta obiju momčadi, tako da je na odmor Hrvatska otišla s minimalnom prednošću 27:26. No, nastavak su Španjolci otvorili sjajno i serijom 18:3 stvorili prednost koju naša reprezentacija više nije uspjela stići. Istina, približili su se Kurtovićevi izabranici u posljednjoj četvrtini na 51:49, u posljednjim sekundama i na 61:59, ali do preokreta nisu došli.

U hrvatskoj reprezentaciji tek je Mario Delaš ubilježio dvoznamenkasti broj poena (10), a tome je dodao i osam skokova. Po devet su koševa ubacili Dino Butorac i Tomislav Zubčić. Španjolce je predvodio Ignacio Llovet sa 17 poena.

U nedjelju je na prvenstvu slobodan dan, a program se nastavlja u ponedjeljak kada će Hrvatska u Makarskoj, u sklopu novoformirane skupine F, igrati protiv Rusije.

 

Košarka, Europsko prvenstvo U20, 3. kolo skupine D:

Hrvatska – Španjolska 59:64

Slovenija – Njemačka 75:54

Redoslijed: 1. Španjolska 2-1, 2. Hrvatska 2-1, 3. Slovenija 1-2, 4. Njemačka 1-2

Pročitajte više