Delije: Ne bojimo se Hrvata, ali ne idemo se tući nego navijati

IZ REDOVA najžešćih navijača Crvene Zvezde su uoči gostovanja kod zaprešićkog Intera poručili kako se u predgrađe Zagreba ne dolaze tući s hrvatskim navijačima, nego navijati za svoj klub.

Iako su neki hrvatski mediji prenijeli informaciju kako će dvije najbrojnije i najjače navijačke skupine, Bad Blue Boys i Torcida, združenim snagama dočekati Delije te se pokušati fizički obračunati s njima, iz Beograda poručuju kako im nije do sukoba.

"Mnogima od nas ovo je prvi odlazak u Zagreb, jer smo bili klinci u vrijeme sukoba u Maksimiru. Ne zanimaju nas prijetnje Hrvata. Mogu da prijete koliko hoće, mi dolazimo navijati za našu Crvenu Zvezd,  na taj način joj želimo pomoći da već u prvom susretu ubilježi pobjedu. Mi ćemo svoju snagu pokazati na djelu, a ne lajanjem preko novina." - kazao je u razgovoru za srpski Kurir jedan od viđenijih pripadnika Delija.

Delije tvrde da bi na utakmicu Inter – Crvena Zvezda otputovalo i 10,000 navijača Zvezde, ali broj ulaznica za gostujuće navijače ograničen je na 300. No, za razliku od svojih suparnika Grobara, koji su tvrdili da ih je hrvatska policija maltretirala, Delije očekuju korektan tretman naših "plavaca".

"Imamo obećanje da će hrvatska policija učiniti sve da utakmica prođe bez incidenata. Zasad se tamošnja policija krajnje profesionalno odnosi prema dolasku navijača iz Beograda i nema nikakvih nacionalnih predrasuda. Dobili smo 300 ulaznica i to je to, ali problem bi mogao nastati zbog mogućeg dolaska naših navijača iz Bosne i Slovenije, za koje karte nisu predviđene." - zaključio je predstavnik Delija.

Pročitajte više